Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος του λιμανιού της Σφαιρίας και κατά μήκος της προβλήτας του Πόρου, όπου βρίσκονται οι περισσότερες τουριστικές υποδομές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εξέδωσε την Τετάρτη ο ΔΕΔΔΗΕ.

Συγκεκριμένα, τα 6 Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη Μέσης Τάσης και άλλα 2 Χαμηλής Τάσης, που μεταφέρθηκαν στο νησί, έχουν τεθεί σε λειτουργία και θα καλύψουν σταδιακά ένα πολύ σημαντικό μέρος των φορτίων όλου του νησιού.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι εργασίες για την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί από τον Γαλατά.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω του χθεσινού τραγικού δυστυχήματος με την πτώση ελικοπτέρου σε καλώδια ρεύματος, το νησί είχε μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση και φωτισμό.

Έκτακτη σύσκεψη στο νησί – Τι ανακοινώθηκε

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, με αντικείμενο τις ενέργειες αντιμετώπισης της διακοπής ρεύματος στο νησί, ο Δήμος Πόρου, σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημερώνει τους κατοίκους και επισκέπτες για τα ακόλουθα:

1. Από χθες το βράδυ έχει γίνει εγκατάσταση μικρών γεννητριών στην περιοχή του Συνοικισμού και του Νεωρίου, οι οποίες παρέχουν τοπικά ρεύμα, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει μία ακόμα γεννήτρια στην παραλία του Ασκελίου.

2. Αυτή τη στιγμή συνδέονται οι μεγάλες γεννήτριες που έχουν τοποθετηθεί εντός του Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ, μέσω των οποίων θα ηλεκτροδοτηθεί η Σφαιρία από τις 12:00 έως τις 15:00 και η Καλαυρία από τις 15:00 έως τις 18:00 (εκ περιτροπής ηλεκτροδότηση).

3. Τονίζεται και πάλι η ανάγκη οικονομίας στη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε οι γεννήτριες που λειτουργούν να μπορέσουν να σηκώσουν τα φορτία που θα χρησιμοποιούνται. Ειδικότερα, γίνεται έκκληση να μην χρησιμοποιούνται θερμοσίφωνες, φούρνοι και κλιματιστικά.

4. Αυτή τη στιγμή ξεκινούν οι εργασίες ένωσης των καλωδίων Πόρου-Γαλατά, με προοπτική να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 18:00 περίπου το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, και άμεσα να ηλεκτροδοτηθεί πλήρως το νησί.

5. Λόγω των εργασιών επανασύνδεσης των καλωδίων στον δίαυλο Πόρου-Γαλατά και έως την ολοκλήρωσή τους, ο δίαυλος θα παραμείνει κλειστός για όλα τα σκάφη, ιδιωτικά και επιβατικά, ενώ κλειστή επίσης θα μείνει και η παραλιακή οδός του λιμανιού του Πόρου από την πιάτσα ταξί έως το Σιρόκο για όλα τα αυτοκίνητα (τα μηχανάκια μπορούν να έχουν πρόσβαση μέχρι και την παλιά ΔΟΥ), καθώς και η επαρχιακή οδός Γαλατά-Ερμιόνης στην περιοχή της Μπούγιας.

6. Η Δημοτική Συγκοινωνία της Σφαιρίας θα λειτουργεί μόνο στο τμήμα από κτήριο Συγγρού έως πιάτσα ταξί.

Νεότερη ενημέρωση θα δοθεί το απόγευμα.