Η VW παρουσιάζει το πρώτο κάμπριο, SUV, το TRoc Cabriolet!  Το νέο μοντέλο, που αναμένεται να εμφανιστεί στο κοινό του στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου στην Φρανκφούρτη, διατηρεί τη δυναμική των SUV με τη μοναδική οδηγική εμπειρία ενός μοντέλου χωρίς οροφή.

Το νέο μοντέλο θα προσφέρεται με μια  μαλακή οροφή, η οποία αναδιπλώνεται σε μόλις εννέα δευτερόλεπτα. Ο οδηγός θα μπορεί να ανοίξει την οροφή και εν κινήσει,  και σε ταχύτητες έως και 30 χλμ./ώρα, χάρη σε ένα ηλεκτροϋδραυλικό μηχανισμό ενώ η οροφή ασφαλίζει και απασφαλίζει χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρομηχανικό σύστημα.

Οι χώροι του παραμένουν, όπως και στην κλειστή έκδοση, άνετοι, για τέσσερις  πεπιβάτες, ενώ  ο χώρο αποσκευών των 284 λίτρων είναι περιορισμένος, αλλά, σίγουρα παραμένει πρακτικός.

Βασίζεται στο πλαίσιο MQB, θα είναι προσθιοκίνητο και οι μελλοντικοί αγοραστές θα μπορούν να το επιλέξουν ανάμεσα από υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες.  Εφαλτήριο μοτέρ ο τρικύλινδρος 1.0 TSΙ με απόδοση 115 ίππων (ροπή 200 Nm) που θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ενώ ο ισχυρότερος τετρακύλινδρος 1.5 TSΙ των 150 ίππων (ροπή 250 Nm) θα διατίθεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, επτά σχέσεων.

Ως κάμπριο μοντέλο, το T-Roc Cabriolet , εκτός από τα γνώριμα συστήματα ασφάλειας, θα φέρει και ένα σύστημα, το οποίο σε περίπτωση υπέρβασης συγκεκριμένης τιμής πλευρικής επιτάχυνσης ή κλίσης του αυτοκινήτου, το σύστημα προστασίας ανατροπής του θα αναπτύσσεται μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου προς τα πάνω και στο ύψος των πίσω προσκέφαλων.

Το T-Roc Cabriolet θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα την Άνοιξη του 2020.