Σε… μετά θάνατον μεταμέλεια προχώρησε ο Κάρολος Δαρβίνος, ο οποίος 160 ολόκληρα χρόνια μετά την έκδοση της περίφημης «Καταγωγής των ειδών» παραδέχθηκε πως πρόκειται περί ανοησίας.

Όλα αυτά που μόλις διαβάσατε τα ισχυρίζεται ένας ιδιόρρυθμος Ρώσος ιερέας, ο οποίος βρήκε έναν ομολογουμένως ευφάνταστο τρόπο να βάλει κατά του ανθρώπου και της θεωρίας που πολεμούν λυσασμένα οι θρησκείες ενάμιση αιώνα τώρα.

Ο Αρτέμι Βλαντιμίροφ, ιερέας και παρουσιαστής εκπομπής στην Χριστιανική Τηλεόραση της Ρωσίας λέει πως κατάφερε να επικοινωνήσει με το πνεύμα του Δαρβίνου, και αφηγήθηκε την εμπειρία του οστους τηλεθεατές:

Καταρχάς του ζήτησε να μην επιρεάζεται από τη θεωρία για την εξέλιξη μέσω της φυσικής επιλογής.

-Κάρολε, πώς είσαι εκεί;, είπε στον Βρετανό φυσιοδίφη και επιστήμονα.

-Πάτερ, μην μπείτε στον πειρασμό από τη θεωρία μου. Ήμουν ανόητος όταν πρότεινα αυτήν την υπόθεση και τώρα το μετανιώνω… Δεν υπάρχουν σύνδεσμοι μεταξύ των ειδών… Εσείς προσωπικά δεν έχετε συνδέσμους ούτε με αρκούδα ούτε με χοίρο, του απάντησε ο Δαρβίνος χωρίς να αφήσει περιθώριο παρερμηνειών.

Όπως αναφέρει το Russia Today, όλα αυτά ειπώθηκαν με αφορμή μιας συζήτησης που έγινε στην εν λόγω εκπομπή σχετικά με τη Δευτέρα Παρουσία και το αν ο Θεός θα αναστήσει εκείνους των οποίων τα σώματα είχαν αποτεφρωθεί και όχι ταφεί. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, ο Βλαντιμίροφ αποκρίθηκε θετικά, λέγοτνας ότι ο Θεός θα τους αναστήσει…