«Το μόνο επείγον που διαφαίνεται στις διατάξεις που αφορούν τον Τουρισμό στο πολυνομοσχέδιο, είναι ο ορισμός αμοιβής της νέας προέδρου του ΕΟΤ κ. Γκερέκου», ανέφερε η τομεάρχης Τουρισμού και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Συγκεκριμένα η κ. Νοτοπούλου σημείωσε ότι «το μόνο επείγον που διαφαίνεται στις διατάξεις που αφορούν τον Τουρισμό στο πολυνομοσχέδιο, είναι ο ορισμός αμοιβής της νέας προέδρου του ΕΟΤ, κ. Γκερέκου, σε αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου και η απόδοση επιπλέον αρμοδιοτήτων».

«Μέχρι πρότινος η θέση του προέδρου ήταν άμισθη και το μοντέλο διοίκησης λειτουργούσε αποτελεσματικά. Ο ΕΟΤ ισχυροποιήθηκε διεθνώς ως ο εθνικός μας φορέας παγκόσμιας προώθησης, με πολλαπλές διακρίσεις. Στις διατάξεις δεν διευκρινίζεται τι ρόλο θα έχει ο ιδιωτικός τομέας στο έργο προώθησης και προβολής του ΕΟΤ», είπε η κ. Νοτοπούλου κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι «ανοίγει το δρόμο στον ιδιωτικό τομέα, αλλά δεν ανοίγει τα χαρτιά της».

«Αντί η κυβέρνηση να άρει την επιζήμια για τη χώρα τοποθέτηση του κ. Λούλη, που οδήγησε τον πρώην πρόεδρο του ΕΟΤ σε παραίτηση, και να συγκροτήσει στρατηγική βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στη βάση όσων πέτυχε η χώρα, αγωνιά μόνο για την τακτοποίηση των στελεχών της», καταλήγει η κ. Νοτοπούλου.