Απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τον λαϊκισμό της ΝΔ έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε : «Σαν να μην έχετε βρει τον σωστό σας ρόλο» και υπογράμμισε: «Το να κατηγορείτε τη ΝΔ για λαϊκισμό και ιδιοτέλεια προσβάλει τη εντολή του ελληνικού λαού. Ξεφύγετε επιτέλους από την ψυχολογική αντίληψη του δήθεν αδικημένου, ότι όλα πήγαιναν καλά και στην οικονομία και στην μεσαία τάξη, αλλά για κάποιον ανεξήγητο ρόλο ο ελληνικός λαός σας «μαύρισε».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των μετακλητών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η κριτική προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «δεν αφορά μόνο τον αριθμό των μετακλητών αλλά ότι διορίζατε τους φίλους σας στο Μέγαρο Μαξίμου».

Σημείωσε, επιπλέον: «Μιλήσαμε για παθογένειες του παρελθόντος. Σας καλούμε λοιπόν, εφόσον συμφωνείτε να ψηφίσετε να είναι αυστηρά προκαθορισμένος ο αριθμός των μετακλητών, ώστε να μην μπορούν οι υπουργοί να τον αλλάζουν κατά το δοκούν».

Ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε τον λόγο για να απαντήσει: «Η λαϊκή ετυμηγορία δεν είναι λευκή εντολή, θα δέχεστε την κριτική». Εξαπέλυσε, δε, βολές για το θέμα του νέου επικεφαλής της ΕΥΠ, τονίζοντας ότι δεν έχει τα αναγκαία προσόντα και τις προϋποθέσεις που αρμόζουν για τη θέση.