ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ παρουσιάζουν τον κορυφαίο χιουμορίστα όλων των εποχών:

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΦΟΡΟΣ

Ανατρεπτικό χιούμορ, σάτιρα και σαρκασμός στα διαχρονικά έργα του μοναδικού συγγραφέα!

Στο πλούσιο θεατρικό, συγγραφικό και κινηματογραφικό έργο του, ο Νίκος Τσιφόρος υπερασπίστηκε το «λούμπεν προλεταριάτο», διακωμώδησε τους νεόπλουτους της εποχής και αντιτάχθηκε στον δεσποτισμό ασκώντας  ευφυέστατη κοινωνική κριτική.

Η διαχρονικότητα του έργου του Νίκου Τσιφόρου περιγράφεται εύστοχα στο βιβλίο του Νίκου Καμπάνη «Φροντιστήριο Ζωής από τον Νίκο Τσιφόρο»: «Διαχρονικός συγγραφέας ο Τσιφόρος, έγραψε με την ίδια άνεση για τα κουσούρια των «Σταυροφόρων» και για τις ανθρώπινες αδυναμίες των «Παιδιών της Πιάτσας». Βασικό του πιστεύω που βγαίνει έντονα μέσα από τα γραπτά του, είναι ότι οι άνθρωποι παραμένουν ίδιοι στο πέρασμα των αιώνων. Αλλάζουν μόνο κοστούμια, όπλα και γλώσσες επικοινωνίας. Κατά τα άλλα γεννιούνται με προβλήματα, μεγαλώνουν με περισσότερα προβλήματα και πεθαίνουν με ακόμα πιο πολλά προβλήματα, αφού στο μεταξύ έχουν ερωτευθεί μία, δύο, τρεις, δέκα φορές, έχουν βοηθήσει στη διαιώνιση του ανθρώπινου γένους, έχουν πει εκατοντάδες ψέματα και έχουν αντιληφθεί ακόμα περισσότερες πικρές αλήθειες».

 

Αυτή την εβδομάδα

Η ιστορία της Αθήνας

H εποχή της Τουρκοκρατίας μέσα από καυστική σάτιρα.

Δοξασίες, προλήψεις, ήθη, έθιμα και η συμβίωση Τούρκων κι Ελλήνων.

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες που φωτογραφίζουν την ατμόσφαιρα τρομοκρατίας και ανασφάλειας που τα χρόνια της σκλαβιάς σχημάτιζε σταδιακά το ψυχοπροφίλ του σύγχρονου Ελληνα.

Εκτός από τα ιστορικά γεγονότα, στο κείμενο συμπεριλαμβάνονται παροιμιώδεις φράσεις που έμειναν μέχρι σήμερα, τοπωνύμια και περιοχές της πόλης, ήθη και έθιμα, δοξασίες και προλήψεις, αρχιτεκτονική, η συμβίωση Τούρκων κι Ελλήνων και πολλά άλλα.

 

Μαζί,

Πώς η Γερμανία κατέστρεψε τον ελληνισμό της Τουρκίας

Μία σπάνια έκδοση του 1916

Ενα ιστορικό ντοκουμέντο με άγνωστες λεπτομέρειες μιας από τις κρισιμότερες περιόδους του Ελληνισμού

 

Και

Επιλέξτε ένα βιβλίο-προσφορά για την ελληνική γλώσσα:

  • Η διαχρονική συμβολή της ελληνικής σε άλλες γλώσσες
  • Το κοινό λεξιλόγιο της ελληνικής και της τουρκικής γλώσσας