Καλεσμένη στην εκπομπή Citizen One βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (26/7) η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου.

Συζητώντας με τον Κ. Γιαννακίδη, σε μία συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης η κ. Γιαννάκου αποκάλυψε ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική γιατί ήθελε να αλλάξει τα πράγματα «Τα πράγματα δεν τα αλλάζεις με ψευτιές και λαϊκισμούς, τα αλλάζεις δείχνοντας την πραγματικότητα και παίρνοντας μαζί σου συμμάχους για να τα αντιμετωπίσεις μέσα στο πλαίσιο της λογικής», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γιαννάκου. Η ίδια, αναφέρθηκε επίσης μεταξύ άλλων στην επαγγελματική της πορεία στην Ψυχιατρική, στη γνωριμία της με σημαντικούς πολιτικούς ηγέτες όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ρόναλντ Ρίγκαν, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την άποψη της για τους σύγχρονους πολιτικούς για τους οποίους εκτίμησε ότι «παγιδεύονται» στην υπερέκθεσή τους.

Καλούμενη να ξεχωρίσει έναν από τους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας, με τους οποίους έχει συνεργαστεί, η κ. Γιαννάκου μίλησε για τον Ευάγγελο Αβέρωφ και τον Κώστα Καραμανλή. «Ο Αβέρωφ ήταν ο άνθρωπος που έκανε τη βόλτα του στην Κηφισιά και συζήταγε με ανθρώπους που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Πήγαινε στα χωριά στα Ιωάννινα για να τους μάθει στους ανθρώπους πως μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα. Κουβέντιαζε με την ίδια άνεση με έναν ψαρά και με ένα βασιλιά» σημείωσε σχετικά.

Η κ. Γιαννάκου αναφέρθηκε επίσης και στην πορεία της στο υπουργείο Παιδείας: «Το υπουργείο Παιδείας μου το πρότεινε ο Κώστας Καραμανλής γιατί θεώρησε ότι είμαι ένας άνθρωπος με αρκετή μόρφωση που μπορεί να δει να ολιστικά τα προβλήματα του υπουργείου. Πέρασα 23 νόμους χωρίς να βάλω τροπολογίες άλλου συναδέλφου στους νόμους τους δικούς μου και χωρίς να βάλω τροπολογίες δικές μου σε νόμους άλλων, που συνιστά την καλή νομοθέτηση. Σήμερα χαίρομαι γιατί συναντώ κόσμο που με θυμάται και με συγχαίρει για την πορεία μου στο υπουργείο Παιδείας».

«Το άσυλο αφορά στη διακίνηση των ιδεών και την ελευθερία στον τρόπο της διδασκαλίας. Σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο που πρέπει να καταργηθεί το άσυλο, πρέπει να βρεθεί το πλαίσιο και η οδός να καταργηθούν οι παρανομίες, το εμπόριο ναρκωτικών και που θα χρεωθούν το κόστος αυτοί που τα κάνουν» υπογράμμισε η κ. Γιαννάκου μιλώντας για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ενώ αναφερόμενη στο νόμο Παρασκευόπουλου, έκανε λόγο για έναν νόμο που λειτουργεί υπέρ των παρανομούντων.

Καλούμενη να σχολιάσει τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η κ. Γιαννάκου μίλησε για μια κυβέρνηση που έχει διάθεση, ορμή, ταχύτητα και κάνει έναν συνδυασμό πολιτικών – τεχνοκρατών. «Θα πάει καλά η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει όμως ένα κουσούρι. Είναι ανεπίτρεπτο να έχει μόνο πέντε γυναίκες στο δυναμικό της» δήλωσε εμφατικά. Τέλος, η κ. Γιαννάκου αναφέρθηκε στις πολιτικές της φιλοδοξίες υπογραμμίζοντας ότι δεν θέλει «σώνει και καλά» ένα χαρτοφυλάκιο.

Πηγή: onetv.gr