Στην εκπομπή One Line μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας και Διευθυντής Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας Παναγιώτης Μπεχράκης.

Για τις περιοχές που επλήγησαν από την περσινή φονική πυρκαγιά είπε ότι «υπάρχει άφθονη ποσότητα αμιάντου και βαρέων μετάλλων» και τόνισε πως είναι ανάγκη ο πληθυσμός «που εισέπνευσε αμίαντο να παρακολουθηθεί για τυχόν αναπνευστικά προβλήματα ή ακόμα και για καρκίνο στον πνεύμονα».

Πρόσθεσε πως στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα με τον αμίαντο μια και «έχουμε 600,000 τόνους σε διάφορες μορφές, δομικές, υλικές» και εξήγησε ότι «ο αμίαντος κάθεται στην επιφάνεια».

Σχετικά με τον αντικαπνιστικό νόμο σχολίασε καταρχάς πως «έπαψε ο Έλληνας να είναι θεριακλής» και εκτίμησε πως «θα υπάρξει κοινωνική συναίνεση στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου» μια και «παρατηρείται αλλαγή νοοτροπίας».

Σημείωσε ακόμα ότι «σε πολλά μέρη εφαρμόζεται ο νόμος από την καρδιά και τη θέληση του Έλληνα, όχι λόγω των ελεγκτικών μηχανισμών» και πρόσθεσε ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο που λέει ότι «μεταξύ 2009-2014 μειώθηκε το κάπνισμα κατά 33% στις ηλικίες 16-24».

Πηγή: onetv.gr