Ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος φερόμενου ως ηγετικού μέλους της ομάδας «Ρουβίκωνας» που συνελήφθη χθες Δευτέρα, το απόγευμα.

Η δίωξη που ασκήθηκε, περιλαμβάνει το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων που σχετίζεται με αναρτήσεις του κατηγορούμενου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και αυτό της ηθικής αυτουργίας σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας, για την επίθεση με μπογιές στο κτίριο του ΣΕΒ.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο αυτόφωρο.

O ίδιος σε ανάρτησή του στο facebook μετά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η δίκη μου πήρε αναβολή για τη Δευτέρα. Οι κατηγορίες είναι «διέγερση» και «ηθική αυτουργία» για την παρέμβαση στον ΣΕΒ λόγω της τελευταίας ανάρτησης που έκανα στο φεισμπουκ. Και καλά η «διέγερση», την εχω ξαναφάει την κατηγορία για παλιότερες αναρτήσεις. Το τέλος της λογικής είναι πως έφαγα ηθική αυτουργία για μια παρέμβαση της ομάδας επειδή έγραψα κάτι μετά την παρέμβαση!»

Και πρόσθεσε: «Τέλος πάντων επειδή κυκλοφορεί πολύ ότι «τελειώνει η ανοχή στον Ρουβίκωνα» έχω να πω δύο πράγματα. 1ον. Ποτέ δεν υπήρχε ανοχή στην δράση της ομάδας. Η αφήγηση αυτή είναι κατασκευή των μίντια και της ΝΔ. Οι εκατοντάδες συλλήψεις τα τελευταία χρόνια το πιστοποιούν χωρίς αμφιβολία. 2ον. Ο μόνος τρόπος να μας σταματήσετε είναι μια σφαίρα στο κεφάλι.»

Επιπλέον σημειώνει σε δύο υστερόγραφα: «Η κράτησή μου στην ΓΑΔΑ ήταν μια ευκαιρία να κάνω ένα διάλειμμα και να ξεκουραστώ από τις υποχρεώσεις μου στην ομάδα. Ούτε στρώμα δεν μου έδιναν στα κρατητήρια. Καλύτερα για να συνηθίσουμε και στα πατώματα.»