Η Hyundai αναπτύσσει νέα προηγμένα συστήματα ασφαλείας  με σύμμαχο την τεχνητή νοημοσύνη, που θα μπορεί, μεταξύ άλλων, να  προβλέπει τη σοβαρότητα του τραύματος του οδηγού, επιτρέποντας την έγκαιρη αξιολόγηση της απαιτούμενης ιατρικής φροντίδας, όπως για παράδειγμα μετά από ένα τροχαίο ατύχημα.

Το νέο τεχνολογικό πρότζεκτ της Hyundai Motor Company γίνεται σε συνεγασία τμε την MDGo, μια ισραηλινή start-up εταιρεία που ειδικεύεται σε συστήματα ιατρικής τεχνητής νοημοσύνης (AI), ώστε να βοηθήσει στη διαμόρφωση προηγμένων συστημάτων ασφάλειας για οχήματα.

Συγκεκριμένα, το έξυπνο σύστημα ανάλυσης τραυματισμών της MDGo χρησιμοποιεί έναν προηγμένο αλγόριθμο AI που αναλύει τα χαρακτηριστικά και τον σωματότυπο των επιβατών σε πραγματικό χρόνο και μπορεί σε περίπτωση ατυχήματος να ενημερώσει τους διασώστες για πιθανούς τραυματισμούς του οδηγού και των επιβατών.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως με σκοπό να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ οχήματος και ιατρού» δήλωσε ο κ. Itay Bengad, Chief Executive Officer της MDGo. «Η Hyundai μοιράζεται το όραμά μας να προσφέρουμε υπηρεσίες διάσωσης χρησιμοποιώντας την συνεχώς αναπτυσσόμενη ροή δεδομένων των οχημάτων για τη βελτίωση της ασφάλειας των επιβατών».

Μάλιστα, η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης θα μπορεί μέσα σε επτά μόλις δευτερόλεπτα από την πρόσκρουση να αποστείλλει στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μια λεπτομερή ανάλυση με ιατρικούς όρους των ενδεχόμενων τραυματισμών των επιβατών.

Δεν είναι η πρώτη φορά, μου μια τεχνολογία από τη Hyundai εστιάζεται στην ιατρική πρόγνωση με απώτερο στόχο την όσο το δυνατή αξιολόγηση της κατάσταση των επιβατών μέσα στο αυτοκίνητο. Πέρσι, είχει παρουσιάσει ένα όχημα κυψελών καυσίμου, το NEXO, το οποίο ταξιδεύοντας αυτόνομα επικοινωνεί με ιατρούς και μεταφέρει ιατρικές πληροφορίες για τους επιβάτες σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού παλμού.