Ηταν Αύγουστος του 2014 όταν ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Ζαχαριάς ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο, ξημερώματα. Οδηγώντας μια Φεράρι κι έχοντας μαζί του τον 17χρονο τότε γιο του, Αλέξανδρο επίσης,  (που την Τρίτη σκοτώθηκε στον Αγιο Στέφανο) βρέθηκε μπροστά σε μία καραμπόλα στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίων Σαράντα στην Εκάλη. Ο επιχειρηματίας επέστρεφε σπίτι μαζί με τον 17χρονο γιο του όταν η Φεράρι που οδηγούσε, καρφώθηκε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα ενώ προσπαθούσε να αποφύγει δύο αυτοκίνητα που ήδη είχαν συγκρουστεί.

Το αυτοκίνητο του επιχειρηματία, αφού πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κατέληξε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα του πεζοδρομίου.

Ο  κ. Ζαχαριάς, υπέστη μικροτραυματισμό στο πρόσωπο και επισκέφτηκε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Οι δύο επιβαίνοντες στο άλλο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Τότε όλοι είχαν πει ότι οι δύο επιβαίνοντες σώθηκαν από θαύμα. «Θυσίασα τα υλικά αγαθά. Για μένα δεν μετράνε, όση αξία κι αν έχουν. Πέταξα το Ι.Χ. για να αποφύγω τα οχήματα που ήταν μπροστά μου. Σέβομαι τους συνανθρώπους μου» δήλωσε ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς. Ο ίδιος ανέφερε ακόμα μετά το ατύχημα: «Το κοντέρ του αυτοκινήτου μου γράφει 20.000 χιλιόμετρα σε 10 χρόνια, δεν το κυκλοφορώ για να πουλήσω εφέ. Συμβαίνουν αυτά, δεν ξέρουμε ακόμη ποιος ευθύνεται. Αυτό θα το δείξει η έρευνα των Αρχών».