Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τρίτη (22/7, 20:00) την Πλζεν στην Τσεχία, στο πρώτο παιχνίδι για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Γκιγιέρμε σε δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με τους Τσέχους τόνισε ότι οι ερυθρόλευκοι είναι πανέτοιμοι και προετοιμασμένοι για ένα μεγάλο παιχνίδι, παρά το γεγονός πως θα είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Βραζιλιάνος μέσος αναφέρθηκε ακόμα στον μεγάλο άτυχο της φετινής σεζόν, Κώστα Φορτούνη, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού και δήλωσε πως ο Ολυμπιακός θα παίξει και για εκείνον, ενώ μίλησε και για τη συμμετοχή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είμαστε πάρα πολύ καλά προετοιμασμένοι. Είμαστε εμείς αυτοί που παίζουμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι, καθώς οι αντίπαλοί μας έχουν ήδη δώσει κάποιους αγώνες, αλλά επίσης γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο ματς. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας και είμαστε πανέτοιμοι. Θέλουμε να σκοράρουμε, παρότι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο αγώνα», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Εχουμε προπονηθεί σε όλα τα κομμάτια. Είμαστε εδώ για να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Θέλουμε να κάνουμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Να αποδείξουμε την ποιότητα μας για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για την απουσία του Φορτούνη: «Σίγουρα ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι για εμάς. Είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης. Είναι σημαντική η απουσία του. Θα παίξουμε και για εκείνον. Εκείνος από την πλευρά του θα είναι μαζί μας, με τη σκέψη του. Ολοι μαζί θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Θα παίξουμε όλοι μαζί και για εκείνον».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει δώσει ακόμα επίσημο παιχνίδι: «Δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτό σαν δικαιολογία. Είναι δύο ματς και θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τι έχουμε κάνει στην προετοιμασία. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να μας επηρεάσει. Είμαστε έτοιμοι».

Για την ευκαιρία που έχει να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Φυσικά, πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση. Είναι όνειρο κάθε παίκτη να παίξει στο Champions League. Είναι η πρώτη φορά που διεκδικώ να παίξω στους ομίλους αυτής της διοργάνωσης. Ολοι θέλουμε να παίξουμε εκεί».