Νέα παρέμβαση, λίγες μόλις ώρες μετά τη σύλληψη ηγετικού στελέχους της αναρχικής συλλογικότητας, προχώρησε ο Ρουβίκωνας, αυτή τη φορά σε κέντρο αισθητικής στο Κολωνάκι.

Τα μέλη της συλλογικότητας εισήλθαν στο εσωτερικό της εταιρείας, καταγγέλλοντας σε έντονο ύφος ότι «οι εργαζόμενοι δεν αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι, αλλά ως μηχανές που οφείλουν να έχουν την κατάλληλη εμφάνιση και να δέχονται τον υβριστικό λόγο και τον ψυχολογικό πόλεμο των υπεύθυνων μέχρι να προσαρμοστούν στα πρότυπα ομορφιάς της εταιρείας, αλλά και στις εργασιακές συνθήκες του εν λόγω κάτεργου».

Πέρα από το επιθετικό ύφος αίσθηση προκάλεσε πάντως πως αυτή τη φορά τα μέλη του Ρουβίκωνα δεν πέταξαν κάποιου είδους μπογιές είτε τρικάκια.

Η νέα παρέμβαση έρχεται λίγη ώρα μετά τη σύλληψη ηγετικού στελέχους της συλλογικότητας στα Εξάρχεια, ύστερα από αναρτήσεις του στο διαδίκτυο μέσω των οποίων απειλούσε για νέες παρεμβάσεις της αναρχικής ομάδας σε τουριστικά σημεία της Αθήνας.

Οι αναρτήσεις έγιναν με αφορμή τις δύο συλλήψεις που πραγματοποίησε την Κυριακή η Αστυνομία για την καταδρομική επίθεση στον ΣΕΒ. Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα έγραφε στο Facebook ότι «εάν το επόμενο διάστημα κινηθούν με μηδενικές ανοχές, θα λάβουν δεκάδες παρεμβάσεις της ομάδας στα πιο τουριστικά μέρη της πρωτεύουσας. Παρεμβάσεις που έχουν ετοιμαστεί ήδη».

Έπειτα από αυτές τις αναρτήσεις η εισαγγελία παρενέβη και διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς θεώρησε απειλητικό του περιεχόμενο. Στη συνέχεια, ακολούθησε η σύλληψη του 40χρονου στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα κατηγορείται για δύο διαφορετικά αδικήματα: α) Το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων και αφορά ουσιαστικά στην ανάρτηση που κάνει λόγο για παρεμβάσεις σε τουριστικά μέρη της Αθήνας και β) το δεύτερο αφορά στην ηθική αυτουργία σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας για τη χθεσινή επίθεση στον ΣΕΒ.