Εκατό ετών γίνεται η Bentley, μιας φίρμα, που ιδρύθηκε το 1919 και έχει διακριθεί για τα πολυτελή αυτοκίνητα της. Έτσι, στο πλαίσιο του εορτασμού της, η φίρμα παρουσίασε ένα άκρως εντυπωσιακό concept μοντέλο, ηλεκτρικό και κυρίως με σπάνια υλικά.

Πρόκεται για το Bentley EXP 100 GT και το παρουσίασε μόλις πριν λίγα εικοσιτετράωρα.

Το νέο μοντέλο, όπως αναφέρει και η Bentley φέρει προηγμένη τεχνολογία, και η αυτονομία της, μιας και είναι ηλεκτρική, θα είναι πάνω από 700 χιλιόμετρα. Επίσης, χάρη στην γενιά μπαταριών, θα προσφέρει πέντε φορές μεγαλύτερη πυκνότητα ενέργειας, από τη συμβατική, ενώ συμβατική η νέα Bentley EXP 100 GT θα μπορεί να  αναπληρώνει το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας σε 15 λεπτά.

Επίσης, θα παρέχεται προαιρετικά εξοπλισμός πλήρους αυτόνομης οδήγησης. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, θα χρησιμοποιεί τα πιο ακριβά υλικά, ενώ μεταξύ άλλων, τα καθίσματα του είναι φτιαγμένα από ξύλο 5.000 ετών και η εξωτερική βαφή δημιουργήθηκε με ανακυκλωμένο φλοιό ρυζιού. Τα καθίσματα προσαρμόζονται ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, δημιουργώντας θέσεις για 2, 3 ή και 4 επιβάτες.

Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες μπορούν να σκουρύνουν δημιουργώντας ένα προστατευμένο περιβάλλον για ξεκούραση.