Σε μια αποκάλυψη – σοκ προχώρησε η χθες η Ελληνική Αστυνομία κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την σύλληψη του 27χρονου φερόμενου δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου, της 60χρονης Σούζαν Ήτον. Παρόντες στην συνέντευξη τύπου ήταν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Αστυνομκός Διευθυντής Χανίων Γιώργος Λυμπινάκης, ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων Πάρης Χινόπουλος και η υπεύθυνη του γραφείου τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης Ελένη Παπαθανασίου.

Το τελευταίο 24ωρο και μετά την σύλληψη του 27χρονου δολοφόνου της 60χρονης Αμερικανίδας, είχαν γίνει γνωστές οι περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούσαν την δράση του νεαρού αγρότη αλλά και το πως η Αστυνομία κατάφερε να φτάσει στα ίχνη του. Ωστόσο, στην συνέντευξη τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, έγινε γνωστή – επίσημα – μια λεπτομέρεια που σοκάρει. Όπως ειπώθηκε στην συνέντευξη τύπου, ο 27χρονος αγρότης βίασε την 60χρονη Αμερικανίδα ενώ ήταν ήδη νεκρή. Είδηση που προκαλεί ακόμα περισσότερο σοκ για τη νοσηρή συμπεριφορά του φερόμενου, ως δολοφόνου της 60χρονης άτυχης βιολόγου.

Όπως ειπώθηκε στην συνέντευξη τύπου, ο 27χρονος πήγε σε παρακείμενο νεκροταφείο προκειμένου να επιχειρήσει να καθαρίσει τα ίχνη του. Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, του βιασμού και της οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με το Star, η άτυχη γυναίκα το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου πήγε για το καθιερωμένο της περπάτημα, χωρίς να περιμένει ότι θα της συμβεί κάτι κακό. Βρέθηκε, όμως, στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή.

Κακοποίηση

Από το ίδιο σημείο πέρασε την ίδια ώρα με το αυτοκίνητό του και ο 27χρονος αγρότης. Όπως ομολόγησε ο ίδιος στους αστυνομικούς, το κίνητρό του ήταν η σεξουαλική κακοποίηση της γυναίκας. Αφού τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητό του για να την ακινητοποιήσει, τη μετέφερε στο παλιό πολυβολείο των Γερμανών στο Μάλεμε, τη βίασε και μετά την πέταξε από άνοιγμα της σπηλιάς, που βρίσκεται σε μεγάλο ύψος.

Σύμφωνα με την ομολογία του, ο 27χρονος μετά από τη δολοφονία της γυναίκας καθάρισε σχολαστικά το πορτ μπαγκάζ και προσπάθησε να σβήσει όλα τα ίχνη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αστυνομία σε εκείνον.

Από το σημείο, όπου βρέθηκε η σορός της γυναίκας ελήφθησαν ίχνη, πιθανόν αίματος, ενώ εντοπίστηκαν και ίχνη από λάστιχα αυτοκινήτου που οδήγησαν τελικά στον 27χρονο.

Μετά τη σύλληψή του οι αρχές ερεύνησαν το αυτοκίνητό του, στο οποίο βρέθηκαν διάφορα στοιχεία που εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπως επίσης ρούχα του συλληφθέντα και άλλα πειστήρια.

Το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος, γιος ιερέα και πατέρας δύο παιδιών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, προκειμένου να δώσει αίμα και υλικό DNA, ώστε να γίνει ταυτοποίηση γενετικού υλικού που θα ρίξει φως στα σενάρια περί βιασμού της άτυχης γυναίκας.

Μέχρι τις 11:00 το πρωί, μάλιστα, κανένας δικηγόρος των Χανίων δεν είχε δεχθεί να αναλάβει την υπεράσπιση του συλληφθέντα.

Όπως μεταδίδει το Νέα Κρήτη, οι δυο γιοι της 60χρονης είχαν βρεθεί στο νησί πριν λίγο καιρό και είχαν επισκεφθεί το σημείο όπου σύμφωνα με πληροφορίες η 60χρονη χτυπήθηκε από τον φερόμενο ως δράστη με το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Το προφίλ του δράστη

Σύμφωνα με το Cretapost, ο άνδρας αναζητούσε την προβολή και επιζητούσε την αποδοχή του κοινωνικού συνόλου. Προς τα έξω έβγαζε την εικόνα του καλού οικογενειάρχη, του δραστήριου ανθρώπου, ο οποίος αγαπούσε τη φύση και τις πολεμικές τέχνες.

Παράλληλα, στο προφίλ του στο Facebook υπάρχουν πολλές φωτογραφίες με ανθρώπους από τον καλλιτεχνικό χώρο, που θα του εξασφάλιζαν μερικά «like».

Σκιαγραφώντας το προφίλ του δράστη, οι αρχές είχαν δει πως επρόκειτο για κάποιον που γνώριζε την περιοχή σαν την παλάμη του.

Πώς περιέγραφε ο 27χρονος τον εαυτό του στα social media:

Ασχολούμαι με τον αθλητισμό και τις ανατολικές πολεμικές τέχνες, Shao Lin Kung Fu! Αγαπώ αυτό που κάνω αλλά συγχρόνως φροντίζω μερικά από τα προστατευόμενα ήδη ζώων. Επίσης, ασχολούμαι με τον μοντελισμό. Ονειρό μου είναι να γίνω ένας μεγάλος μάχιμος μοναχός Σάο Λιν. Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου που έχω φτάσει σε αυτό το σημείο. Επίσης κάνω και άλλες πολλές δουλειές. Οποιος-όποια ενδιαφέρεται μαθαίνει.