Με το ιδιαίτερα ευφυές χιούμορ του και σαρκασμό σχολιάζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το δημοσίευμα του CNBC που τον τοποθετούσε ανάμεσα στους υποψηφίους διαδόχους της Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του ΔΝΤ.

«Είναι δεμένα τα χέρια μου», λέει, εμπλέκοντας τους 53+, με σαφή αιχμή σε όσους μιλούν για τις διαδικασίες που ακολουθούνται στην Αριστερά, αλλά και τις διάφορες ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως μετρ της ειρωνείας αφήνει δε αιχμές και σε όσα λέγονται περί «πασοκοποίησης» προσθέτει δε ότι η πλειοψηφία του «ειδικού οργάνου» έκρινε ότι το ΔΝΤ δεν είναι ακόμα αρκετά ριζωμένο στο πλάι του αριστερού κινήματος, αν και η μειοψηφική άποψη διαφώνησε υποστηρίζοντας ότι «το ΔΝΤ θα μπορούσε να είναι σύμμαχος της όποιας προοδευτικής συμμαχίας».

Η ανάρτηση Τσακαλώτου

«Άργησα να απαντήσω στην «είδηση» του CNBC γιατί έπρεπε να συμβουλευτώ ειδικό όργανο των 53. Με ψηφοφορία 6-3 μου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να απορρίψω ενδεχόμενη πρόσκληση για το συγκεκριμένο πόστο. Οι 6 επιχειρηματολόγησαν ότι το ΔΝΤ δεν είναι ακόμα αρκετά ριζωμένο στο πλάι του αριστερού κινήματος, ενώ οι 3 είπαν ότι, εν δυνάμει, το ΔΝΤ θα μπορούσε να είναι σύμμαχος της όποιας προοδευτικής συμμαχίας. Άρα τα χέρια μου είναι δεμένα».

Βέβαια από νωρίς συνεργάτες του τέως υπουργού Οικονομικών έσπευσαν να δηλώσουν ότι το δημοσίευμα του CNBC απέχει πόρρω από την πραγματικότητα.