Συναγερμός έχει σημάνει στο Λιμενικό Σώμα μετά την πληροφορία ότι αγνοείται 62χρονος ψαράς από το απόγευμα της Τετάρτης, στη θαλάσσια περιοχή της Καλλικράτειας.

Οπως έγινε γνωστό, ο 62χρονος είχε πάει με την ξύλινη βάρκα του γύρω στις 18.00 για ψάρεμα και από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Ανήλικο αγόρι, το έκτο θύμα

Στο μεταξύ, ανήλικο αγόρι έγινε το έκτο θύμα των πολύνεκρων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τις προηγούμενες ώρες την Χαλκιδική.

Οπως επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική, πρόκειται για 8χρονο παιδί από τη Ρουμανία, που βρισκόταν στην ταβέρνα στα Νέα Πλάγια όπου έπεσε το στέγαστρο, καταπλακώνοντας θαμώνες του καταστήματος.

Εκεί τραυματίστηκε θανάσιμα και 54χρονη από τη Ρουμανία, και μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί από την Πυροσβεστική εάν τα δύο θύματα είχαν συγγένεια.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στοίχισαν επίσης τη ζωή σε ζευγάρι ηλικιωμένων από τη Τσεχία, που παραθέριζαν με τροχόσπιτο στη Σωζόπολη και το όχημα φαίνεται να ανατράπηκε από τους σφοδρούς ανέμους.

Δέντρο καταπλάκωσε πατέρα και γιο

Μαζί τους παραθέριζε ο γιος τους που τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, καθώς και ο εγγονός τους, που κατά νεότερες πληροφορίες είναι 18 ετών, καλά στην υγεία του αλλά έχει υποστεί σοκ.

Ακόμη δύο θάνατοι καταγράφηκαν στη Νέα Ποτίδαια, όπου δένδρο καταπλάκωσε 39χρονο Ρώσο και τον γιο του, περίπου δύο ετών, που διέμεναν σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Πηγές προσκείμενες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ αναφέρουν δεκάδες περιπτώσεις τραυματιών που διακομίστηκαν με ασθενοφόρα ή μετέβησαν με ιδιωτικά οχήματα σε νοσοκομεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης όπου εισήχθησαν και νοσηλεύονται.