Άλλη μια φωτογραφία που καταδεικνύει την κατάσταση που επικρατεί μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού είδε το φως της δημοσιότητας με κρατούμενο να έχει μετατρέψει το κελί του σε σουβλατζίδικο εξυπηρετώντας μέχρι και 400… πελάτες.

Την φωτογραφία αποκάλυψε η ιστοσελίδα astinomiko.gr και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό ρεπορτάζ το σουβλατζίδικο λειτουργεί κάθε Σαββατοκύριακο, εξυπηρετεί μέχρι και 400 «πελάτες» και το έχει στήσει κρατούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, που εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης.

Το… κατάστημα λειτουργεί μόνο τα Σαββατοκύριακα και σύμφωνα με πηγές των σωφρονιστικών υπαλλήλων οι οποίοι φυσικά και γνωρίζουν την ύπαρξη του, κατακλύζεται από εκατοντάδες κρατούμενους, απ όλες τις πτέρυγες των φυλακών, οι οποίοι αγοράζουν σουβλάκια, κρέπες, ομελέτες, καφέδες και αλκοολούχα ποτά, μαζικά, και για λογαριασμό άλλων συγκρατουμένων τους.’

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το astinomiko.gr ο “ιδιοκτήτης” του καταστήματος έχει προσλάβει άλλους κρατούμενους των φυλακών του Κορυδαλλού, οι οποίοι εργάζονται ως ψήστες και σερβιτόροι, και αμείβονται κανονικά από τα έσοδα της επιχείρησης.

Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης που επικαλείται το ethnos.gr, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σημειώνουν ότι σε όλες τις φυλακές υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι που λειτουργούν ως κουζίνες με τους κρατούμενους να προμηθεύονται πρώτες ύλες από τις φυλακές και να μαγειρεύουν ο ίδιοι. Οτιδήποτε παράνομο ελέγχεται και κατάσχεται, ανέφεραν. Kύκλοι από την πλευρά των σωφρονιστικών υπαλλήλων κάνουν λόγο για «ζούγκλα» στις φυλακές Κορυδαλλού και πως μέσα εκεί, πια, δεν έχει κανένα έλεγχο το κράτος.

Χαρτοπαικτική λέσχη και καφετέρια

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά τα επεισόδια που είχαν γίνει στις φυλακές Κορυδαλλού και τις έρευνες που ακολούθησαν, στα τέλη Ιουνίου, βρέθηκαν, εκτός από δεκάδες αυτοσχέδια μαχαίρια, τραπέζια πόκερ, μηχανές εσπρέσο, μια συσκευή για κρέπες αλλά και πλήθος από εργαλεία.  Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η έρευνα αποκάλυψε δύο αυτοσχέδιες χαρτοπαικτικές λέσχες στις πτέρυγες Α΄ και Β΄. Καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν επίσης ότι σε χώρους όπου βρίσκονταν υπό τον έλεγχο κρατουμένων βρέθηκαν δύο τραπέζια πόκερ με θέση για κρουπιέρη, μάρκες και φωτισμό όμοιο με εκείνο που υπάρχει στα νόμιμα καζίνο. Η έκπληξη του εισαγγελέα ενώπιον των ευρημάτων ήταν τέτοια που διέταξε τους υπαλλήλους της φυλακής να καταστρέψουν άμεσα τα δύο τραπέζια του πόκερ, όπερ και εγένετο. Στην Α΄ πτέρυγα σωφρονιστικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι υπήρχε χώρος διαμορφωμένος σε καφετέρια.