Ένας άνθρωπος, ο οποίος έκανε πεζοπορία κοντά στην κορυφή του ηφαιστείου στο νησί Στρόμπολι της Ιταλίας, έχασε τη ζωή του μετά την έκρηξη.  Την τραγική είδηση μετέφερε στο ιταλικό πρακτορείο Ansa ο δήμαρχος ενός γειτονικού στο Στρόμπολι νησιού.

Επίσης ένας άντρας τραυματίστηκε  σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής.

Το ηφαίστειο στο νησάκι Στρόμπολι ενεργοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στέλνοντας μια στήλη τέφρας ψηλά στον ουρανό, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας.

Το ιταλικό πρακτορείο Ansa μετέδωσε ότι τουρίστες, τρομοκρατημένοι από την απρόσμενη έκρηξη στο μικρό νησί της Μεσογείου, έπεσαν στη θάλασσα.

Η Πυροσβεστική έχει κληθεί να κατασβήσει εστίες φωτιάς, οι οποίες δημιουργήθηκαν από την έκρηξη του ηφαιστείου.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι από τον κρατήρα του ηφαιστείου και τις συνεχείς εκρήξεις, εκτοξεύονται κομμάτια λάβας σε πολύ μεγάλη απόσταση.  Οι εικόνες από το Στρόμπολι είναι εντυπωσιακές, καθώς πυκνός λευκός καπνός υψώνεται για εκατοντάδες μέτρα στον ουρανό πάνω από το ηφαίστειο.

«Ακούσαμε μια πολύ ισχυρή έκρηξη κι αμέσως μετά μια στήλη καπνού υψώθηκε στον ουρανό, ενώ βλέπαμε φλόγες και λάβα να βγαίνουν από το ηφαίστειο», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Το νησάκι Στρόμπολι βρίσκεται βόρεια της Σικελίας και είναι ένα από τα τέσσερα ενεργά ηφαίστεια της Σικελίας. Εχει μόνιμα περί τους 500 κατοίκους, όμως το καλοκαίρι, λόγω του τουρισμού, ο πληθυσμός του πολλαπλασιάζεται.

Σημειώνεται πως το ηφαίστειο του νησιού Στρόμπολι αποτελεί ένα από τα τέσσερα ενεργά ηφαίστεια της Ιταλίας. Ισχυρές εκρήξεις στο ηφαίστειο είχαν σημειωθεί ξανά το 2002, το 2003, το 2007 και το 2014.