Φωτιά άναψε στο πολιτικό σκηνικό η δήλωση υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ, και συγκεκριμένα του κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου και του κ. Χάρη Θεοχάρη, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα επιστρέψει το «μαξιλάρι ασφαλείας» και θα ζητήσει να πάρει πιστοληπτική γραμμή, επιστρέφοντας τον χρόνο στον περσινό Αύγουστο και επαναφέροντας την έντονη συζήτηση που διεξαγόταν πριν τη λήξη του τρίτου μνημονίου.

Βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να εγκαλέσει την ΝΔ για «νέο μνημόνιο» και αποκάλυψη των κρυφών σχεδίων της.

Τα πυρά Τσίπρα και Τσακαλώτου αντικρούει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη διαψεύδοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό.

Ειδικότερα τα πρώτα πυρά εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών, με ανακοίνωσή του στην οποία ειρωνεύεται τη ΝΔ ότι τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές μάλλον δεν έχει ακόμη καταλάβει τι είναι και ποια χρησιμότητα έχει το «μαξιλάρι ασφαλείας» αλλά κυρίως το γεγονός ότι «πιστοληπτική γραμμή» σημαίνει νέο μνημόνιο, και να την κατηγορεί για έλλειψη σαφήνειας και ειλικρίνειας στο πρόγραμμα της.

Τη σκυτάλη πήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλώντας ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει εάν θέλει πιστοληπτική γραμμή στήριξης και νέο μνημόνιο.

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για πιστοληπτική γραμμή στήριξης», υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη