«Η απόφαση του πρωθυπουργού να άρει το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ είναι καλοδεχούμενη. Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω ότι κινήσεις που αλλάζουν την στρατηγική ενός κόμματος πέντε μέρες πριν τις εκλογές δείχνουν πανικό και απελπισία», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο οποίος παραχωρεί αυτή την ώρα συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Τσίπρα να μιλήσει στο κανάλι του Νέου Φαλήρου, τόνισε πως ήταν καλοδεχούμενη ενώ πρόσθεσε πως «ο πρωθυπουργός έχει μία ειδικότητα να κάνει το όχι ναι».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε έκκληση για μαζική συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. «Η συμμετοχή είναι απαραίτητο συστατικό της ίδιας της Δημοκρατίας ειδικά στους νέους συμπολίτες μας που είναι πιο καχύποπτοι τους λέμε πάρτε το μέλλον στα χέρια σας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγησε ότι έχει αλλάξει η δημογραφική δομή των ψηφοφόρων που ψηφίζουν την ΝΔ και έχουν προστεθεί πολλοί νέοι.

Σημείωσε ακόμη πως στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η ΝΔ θα περιλαμβάνεται η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και θα μπει – όπως είπε – «ένα τέλος σε αυτό το κλίμα ασυδοσίας και ανομίας που επικρατεί».

«Γνωρίζουν ποιοι θα γίνουν υπουργοί»

Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε πως ο νέος υπουργός Οικονομικών, σε περίπτωση κυβέρνησης της ΝΔ, έχει ενημερωθεί ενώ το ίδιο έχει γίνει και με άλλα υποψήφια μέλη του υπουργικού Συμβουλίου.  Αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε πως είναι νωρίς να μιλήσει γι΄ αυτό το θέμα, σημειώνοντας πως προέχουν άλλα ζητήματα.

Δεν κόβεται κανένα επίδομα

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε για παραφιλολογία και fake news όσους υποστηρίζουν ότι η ΝΔ προτίθεται να κόψει επιδόματα. «Ούτε οικογενειακά, ούτε στεγαστικά ούτε ανεργίας. Για τους συνταξιούχους θέλουμε ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης. Δεν πρόκειται να κόψουμε κανένα επίδομα» ξεκαθάρισε.

«Η ψήφος στην ΝΔ πιάνει τόπο»

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ακόμη ότι οι πολίτες που υποστήριξαν στις ευρωεκλογές μικρά κόμματα τα οποία δεν έφτασαν στο 3% θα είναι καλό να δώσουν ισχυρή εντολή στην ΝΔ. «Στην παρούσα κατάσταση λέμε ότι είναι καλύτερο αυτή η ψήφος να πιάσει τόπο και να κατευθυνθεί στην ΝΔ παρά να πάει σε μικρότερα κόμματα. Θα ήταν καλό για την ποιότητα της δημοκρατίας μας Χρυσή Αυγή και Βελόπουλος να μείνουν εκτός Βουλής», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και συνέχισε: «Η κρίση γέννησε πολλά κόμματα. Τα κόμματα του θυμού, της πόλωσης. Όλα αυτά τα κόμματα κινδυνεύουν με εξαφάνιση σε αυτή την κάλπη. Η ελληνική κοινωνία είναι προβληματισμένη και στεναχωρημένη αλλά δεν είναι πλέον τόσο οργισμένη. Είναι ελαφρά αισιόδοξη».

«Εκνευρίζομαι σπάνια, δεν έχω κοινά ενδιαφέροντα με τον Τσίπρα»

Σε μία πιο χαλαρή συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι εκνευρίζεται σπάνια ενώ ερωτηθείς για το αν θα πήγαινε για τρέξιμο με τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε. «Ήταν πολύ οξεία η πολιτική αντιπαράθεση των τελευταίων ετών με τον κ. Τσίπρα, όχι με δική μας υπαιτιότητα. Δε νομίζω ότι έχω τα ίδια ενδιαφέροντα με τον κ. Τσίπρα. Δεν νομίζω ότι θα είχα πολλά κοινά πράγματα να συζητήσω μαζί του».