Με τις περισσότερες μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη να ετοιμάζουν μπαράζ …αποκλεισμού των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης ( βενζίνης και ντίζελ) τις επόμενες δεκαετίες οι περισσότερες φίρμες ετοιμάζουν «τσουνάμι» ηλεκτροκίνητων μοντέλων, που θα μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς όρια και περιορισμούς στα μηδενικών ρύπων αστικά κέντρα.

Εκτός όμως, από τα ηλεκτρικά μοντέλα που θα κυκλοφορούν ελεύθερα σε όλες τις «πράσινες» πόλεις, η BMW έχει έτοιμο ένα «δαιμόνιο» σχέδιο, το οποίο, μέσω της προηγμένης συνδεσιμότητας και της τεχνολογίας που θα φέρουν τα plug – in ( επαναφορτιζόμενα) θα μπορούν να εισέρχονται χωρίς την κίνδυνο των προστίμων στις μεγαλουπόλεις «αστακούς» για τα μοντέλα βενζίνης και ντίζελ.

Ποιο είναι αυτό; Τα συγκεκριμένα plug – in υβριδικά μοντέλα θα μπορούν μέσω της προηγμένης τεχνολογίας τους να εντοπίζουν αυτόματα τις «οικολογικές» περιβαλλοντικές αστικές ζώνες, και απλά, χωρίς την παρέμβαση του οδηγού, αυτόματα θα ενεργοποιείται το αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα!

Αυτό σημαίνει, ότι, το Plug – in υβριδικό μοντέλο θα κινείται μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα, θα εκπέμπει μηδενικούς ρύπους, όμως ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο. Η συγκεκριμένη λειτουργία της BMW, ονομάζεται BMW eDrive Zone, η οποία μέσω μιας εφαρμογής θα δίνει και κίνητρα ( θα ανταμείβονται με πόντους μέσω της εφαρμογής BMW Points), σε όσους χρησιμοποιούν περισσότερο τον ηλεκτροκινητήρα στο υβριδικό τους μοντέλου,  όπου στο τέλος, ο κάτοχος του μοντέλου θα μπορεί να τους εξαργυρώνει κατά τη φόρτιση του οχήματος στους δημόσιους ταχυφορτιστές. Με αυτό τον τρόπο, οι οδηγοί ενθαρρύνονται να επιλέγουν την ηλεκτροκίνηση όσο συχνότερα γίνεται – όχι απλά λόγω περιβαλλοντικής ευαισθησίας αλλά και για λόγους ανταγωνιστικότητας. Τόσο η ψηφιακή υπηρεσία BMW Points όσο και η τεχνολογία eDrive Zone plug-in στα υβριδικά οχήματα BMW θα είναι διαθέσιμη από το 2020.