«Η ειδοποιός διαφορά της Δεξιάς από την Αριστερά είναι μόνο μία, η Δεξιά έχει την αναλγησία στη συμπεριφορά της απέναντι στους πολίτες και η Αριστερά την κοινωνική ευαισθησία ως συμπεριφορά απέναντι στους μη έχοντες, τους μη προνομιούχους, αυτούς που παλεύουν και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα» τόνισε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Βασίλης Βασιλικός, σημειώνοντας ότι «την ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ κανένας έντιμος αναλυτής δεν επιτρέπεται να παραβλέψει».

Ο κ. Βασιλικός μιλώντας στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα, την πόλη από όπου κατάγεται, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησε και πέτυχε να βγάλει τη θηλιά του τρίτου μνημονίου από τον σβέρκο του ελληνικού λαού.

Είπε επίσης ότι στις ευρωεκλογές ξεθύμανε ο λαός και τώρα ανασυντάσσεται και βλέπει με τη λογική και όχι το συναίσθημα, τον λόγο που πρέπει να συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση, αντί να έρθει άλλη να ξηλώσει ό,τι πέτυχε ο σημερινός πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στον πρόσωπο του Βασίλη Βασιλικού ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ένα σπουδαίο άνθρωπο και κορυφαίο διανοούμενο και συμπλήρωσε πως το μόνο πράγμα που του ζήτησε ο κ. Βασιλικός αποδεχόμενος την πρότασή του να είναι επικεφαλής, να διοργανωθεί μια προεκλογική συγκέντρωση στην Καβάλα με εκείνον να κάνει την εισαγωγική τοποθέτηση.