Καλεσμένος στην εκπομπή One Direct βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τέρενς Κουίκ, παραχωρώντας μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης με φόντο την πολιτική επικαιρότητα και τα εθνικά ζητήματα.

Σχολιάζοντας την σχέση του με τη Δεξιά και τη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε: «Ο πολιτικός κόσμος που εγώ προέρχομαι είναι η Δεξιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την οποία σεβάστηκε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Μια Δεξιά που δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή», ενώ υποστήριξε πως Αριστερά και Δεξιά όπως υπήρχαν στο παρελθόν δεν υφίστανται σήμερα. Ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη διοίκηση της ΕΡΤ αναγνωρίζοντας και αναλύοντας παθογένειες της.

Αναφερόμενος τώρα στο Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κουίκ δήλωσε πως οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή και πολύ περισσότερο κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εξωτερικών, δεν του επέτρεψαν να σκεφτεί μια διαφορετική εναλλακτική.

«Έβλεπα ότι έρχεται καλπάζουσα η Συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ. Μιλώντας τώρα για τον Πάνο Καμμένο και την στάση που κράτησε απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κουίκ, είπε ότι κράτησε την αρχική του θέση κι ότι πιθανώς να παγιδεύτηκε από τους συμβούλους του, οι οποίοι επέμεναν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα περάσει από τα Σκόπια, αλλά ότι έπεσε στην «ντρίπλα Μητσοτάκη με την πρόταση μομφής».

Μιλώντας τέλος για τον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε πως ο ίδιος και η Έλενα Κουντουρά είχαν δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι θα στηρίξουν τον πρωθυπουργό σε ό,τι έχει να κάνει στην Συμφωνία των Πρεσπών, μέχρι την τελευταία στιγμή.

«Και τελευταία στιγμή είναι αυτή που ζω τώρα, η συμπόρευσή μου και η συστράτευσή μου μέχρι τις κάλπες. Θέλω να είμαι εντάξει απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα» σημείωσε χαρακτηριστικά καταλήγοντας ο Τέρενς Κουίκ.

Πηγή: onetv.gr