«Να ξεκλειδώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της χώρας και να συμφωνήσουμε στην υλοποίηση των, γνωστών πλέον, απαραίτητων λύσεων» ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας μιλώντας στην πρωινή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου, ενώ τάχθηκε «υπέρ της διαμόρφωσης ενός νέου πλαισίου σκέψης το οποίο να εστιάζει στην αξιακή σύγκλιση και όχι στην ιδεολογική αντιπαράθεση».

Κεντρικό μήνυμα της συνέλευσης που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής είναι: «Το αύριο, σήμερα: Για την Ελλάδα των άξιων και των αξιών».

«Η χώρα βρίσκεται σε μια μεταβατική καμπή κατά την οποία θα κριθεί η δυνατότητά της να ανταπεξέλθει στις παγκόσμιες προκλήσεις. Η γνώση, η καινοτομία, η εξωστρέφεια, η ποιότητα, η εταιρική ευθύνη, η διαφάνεια, η λογοδοσία, η αξιοκρατία, η βιωσιμότητα, είναι οι αξίες στις οποίες πρέπει να βασιστούμε προκειμένου να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο αύριο», τόνισε ο κ. Φέσσας.

Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος, τόνισε ότι κατά τον προηγούμενο χρόνο από τα 96 νομοθετήματα και τις 280 διατάξεις που ψηφίστηκαν με επίδραση στην επιχειρηματικότητα, το 62% εκπληρώνουν θέσεις του ΣΕΒ. Ο κ. Σκέρτσος τόνισε ακόμη πως πάνω από 7.000 στελέχη επιχειρήσεων έχουν επωφεληθεί από σεμινάρια, εκδηλώσεις, υποτροφίες και προγράμματα κατάρτισης, που οργάνωσε ο ΣΕΒ, ενώ 160 σχολεία (αύξηση 33%) συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ). Σημειώνεται ότι ο κ. Σκέρτσος αποχωρεί από τον ΣΕΒ μέχρι το τέλος του Ιουνίου και από την 1η Ιουλίου, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ θα αναλάβει ο κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε καταστατικές αλλαγές με στόχο την ενεργοποίηση τριών Συμβουλίων, Περιφερειακών Οργανώσεων, Βιομηχανίας και Εξωστρέφειας, εκπρόσωποι των οποίων θα συμμετέχουν πλέον στο διευρυμένο 25μελές Δ.Σ. του Συνδέσμου. Σε αυτό το πλαίσιο τα νέα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου Περιφερειακών και Τοπικών Οργανώσεων του ΣΕΒ είναι οι κκ. Λένα Κολιοπούλου (ΣΒΘΚΕ), Νίκο Κουδούνη (ΣΒΣΕ), Δημήτρη Μαθιό (ΣΒΑΠ), Κλεομένη Μπάρλο (ΣΕΒΠΔΕ) και Αχιλλέα Νταβέλη (ΣΘΕΒ).

Στην απογευματινή εκδήλωση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, θα μιλήσουν ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, o οποίος θα εκπροσωπήσει τον Πρωθυπουργό, και ο κ. Pierre Gattaz, της BUSINESSEUROPE. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με την συζήτηση, με θέμα: «Να φέρουμε το αύριο σήμερα. Για την Ελλάδα των άξιων και των αξιών», στην οποία συμμετέχουν οι Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος ΣΕΒ, Θεοδόσης Π. Τάσιος, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ και Μαρία Κοκάλα, Τελειόφοιτος Λυκείου, Υπότροφος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ