Για πολιτική σκευωρία έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την υπόθεση Novartis, τονίζοντας πως μετά τις καταγγελίες του κ. Αγγελή εφόσον εμπλέκονται δυο υπουργοί, η υπόθεση θα ερευνηθεί από τη Βουλή.

Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» και ο κ. Τσίπρας ξέρει, ας μην κοροϊδευόμαστε. Υπουργός του είναι. Δύο υπουργοί υπάρχουν στη Δικαιοσύνη. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που δίνει αυτή την ώρα στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Χαρακτήρισε για μία ακόμη φορά fake news όσα λέγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ περί απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. «Δε θα γίνει καμία απόλυση. Το Δημόσιο θα πρέπει να λειτουργεί με άξιους υπαλλήλους και προφανώς θα πρέπει να υπόκεινται σε αξιολόγηση», τόνισε.

Αναφορικά με τις προσλήψεις στο Δημόσιο και όσα του προσάπτει ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν θα ξεφύγει από την αναλογία πέντε αποχωρήσεις μία πρόσληψη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως μπορούμε να βελτιώσουμε αυτή την αναλογία και να γίνουν περισσότερες προσλήψεις, αν η  Οικονομία – όπως είπε –  αναπτυχθεί με τους ρυθμούς που θέλουμε.

«Πρέπει να γίνουν στοχευμένες προσλήψεις. Θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις σε Υγεία, Αστυνομία και όπου άλλου χρειάζονται» σημείωσε.

Επανέλαβε πως με κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργηθεί άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο προκειμένου – όπως ανέφερε – να μη δρουν σε αυτά «μπαχαλάκηδες» ενώ θα μπει μία τάξη στο «άβατο» των Εξαρχείων.

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπόσχεται ότι θα φέρει ανάπτυξη

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπόσχεται ότι θα φέρει ανάπτυξη όταν μετά από 4,5 χρόνια είναι πενιχρή» υποστήριξε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ενώ δήλωσε πως δεν εμπόδιζαν μνημονιακές δεσμεύσεις τον πρωθυπουργό να υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα για το Ελληνικό, να ανακουφίσει τη μεσαία τάξη από τα υπερπλεονάσματα.

«Θα έρθω ως οδοστρωτήρας για ενίσχυση της ανάπτυξης»

«Ναι, θα έλθω ως οδοστρωτήρας για να ενισχυθεί η ανάπτυξη, να έλθουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως δεν μίλησε ποτέ για κοινωνικά δικαιώματα που θα πληγούν και έκανε λόγο για Fake news. Επισήμανε μάλιστα ότι στόχος του είναι να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι, από τις επιχειρήσεις.

Για συναινέσεις την επόμενη μέρα

Αναφορικά με τις πιθανές συναινέσεις την επόμενη μέρα για μία σειρά νομοσχεδίων, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε. «Ένα από τα πρώτα νομοσχέδια θα αφορά την ψήφο  των Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό. Να μπορούν να ψηφίζουν από εκεί. Για να γίνει νόμος του κράτους, χρειάζονται 200 ψήφοι. Απαιτείται συναίνεση. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρχει κόμμα που δεν θα το στηρίξει» είπε χαρακτηριστικά .

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι  «στον κορμό των κεντρικών μας επιλογών, δεν πιστεύω ότι μπορούν να υπάρχουν συναινέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ».