Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες  για τον εντοπισμό του ιερόσυλου ο οποίος έκλεψε τάματα από την ιερή εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας, που φυλάσσεται στη μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους .

Μόλις έγινε αντιληπτή η κλοπή των ταμάτων τα ξημερώματα, σήμανε συναγερμός με τους μοναχούς να ενημερώνουν τις αρμόδιες Αρχές.

Για τις έρευνες έχει επιστρατευτεί ελικόπτερο και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της Αστυνομίας αλλά και δυνάμεις του Λιμενικού.

Λίγη ώρα αργότερα από την κλοπή, οι Αρχές βρήκαν τάματα σε θαμνώδη περιοχή που βρίσκεται κοντά στη μονή ωστόσο ουδείς είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα εάν ο ιερόσυλος ή οι ιερόσυλοι είχαν κλέψει μόνο τα τάματα που βρέθηκαν.

Υπήρξαν και άλλες κλοπές τον Μάιο

Αναφερόμενος στο σημερινό περιστατικό ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Κωνσταντίνος Δήμτσας σημείωσε πως «βρέθηκαν πεταμένα τα κλοπιμαία, δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή με βεβαιότητα αν τα άφησε όλα ο δράστης. Δεν μπορούμε να κάνουμε καταμέτρηση, καθώς η αστυνομία ερευνά για δακτυλικά αποτυπώματα».

Ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους επισήμανε στο ΑΠΕ ότι «υπήρξαν δυο-τρεις κλοπές μέσα στο μήνα Μάιο στο Όρος, και ενδέχεται ο άνθρωπος που ψάχνουμε σήμερα να εμπλέκεται και σε αυτές τις κλοπές».

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι άφησε όλα τα τάματα και έφυγε πανικόβλητος, συμπλήρωσε  ο οποίος εκτίμησε ότι ο δράστης δύσκολα θα ξεφύγει.

Αστυνομικές «πηγές» εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψη του δράστη καθώς πιθανολογούν ότι έχει εγκλωβιστεί σε ένα φαράγγι του Αγίου Όρους.