Η Mercedes-Benz ενισχύει τη γκάμα των SUV της με τη νέα GLB, μοντέλο που με μήκος 4,63 μέτρα ανήκει στην μεσαία κατηγορία των δημοφιλών μοντέλων.  Η νέα Mercedes- Benz GLB, όπως και όλα τα μοντέλα της γερμανικής φίρμας προικίζεται με όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες, διαθέτει άπλετους χώρους ενώ το μεγάλο της ατού οι τρεις σειρές καθισμάτων, που ανεβάζουν τον αριθμό των καθισμάτων στις επτά θέσεις.

Στην εξωτερική εμφάνιση το νέο γερμανικό μοντέλο φέρει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας , με δυναμική σχεδίαση, έντονες καμπύλες, με μεγάλους τροχούς . Ο οδηγός μπορεί να ενημερώνεται μέσω του νέου συστήματος πολυμέσων, απο μια  μεγάλη ενιαία οθόνη που περιλαμβάνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων, που παραπέμπει στη νέα A-Class.

Μάλιστα, στις δύο πίσω θέσεις μπορούν να  φιλοξενηθούν άτομα με ύψος έως 1,68 μ. Ο χώρος αποσκευών είναι από τις πιο ευρύχωρους, αγγιζοντας τα 560 λτ. (με τις 5 θέσεις), ενώ αυξάνεται με τη μετακίνηση της μεσαίας συρόμενης σειράς καθισμάτων (κατά 140 χλστ.).

Η νέα Mercedes-Benz GLB θα προσφέρεται με δύο κινητήρες βενζίνης και ισάριθμα πετρελαίου,που συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Το πιο σημαντικό νέο που έρχεται από τους Γερμανούς, είναι ο νέος , μικρού κυβισμού, κινητήρας 1.33 λτ. με ισχύ 163 ίππων (GLB 200) ενώ αμέσως επόμενη επιλογή είναι ο 2.0 λίτρων κινητήρας με 224 ίππους (GLB 250 4MATIC).

Στους ντίζελ υπάρχουν τα 2λιτρα μοτέρ των 150 ίππων (GLB 200 d) και των 190 ίππων (GLB 220 d). Φυσικά, η γερμανική φίρμα εφοδιάζει τα μοντέλα της με την πιο εξελιγμένη τετρακίνηση 4MATIC που είναι πλήρως μεταβαλλόμενη και η κατανομή της ροπής ανά άξονα αλλάζει, ανάλογα το προφίλ οδήγησης. Στο Eco/Comfort η κατανομή μοιράζεται σε ποσοστό 80:20 (εμπρός-πίσω), στο Sport αλλάζει σε 70:30 και στο off road μοιράζεται ισόποσα 50:50.