Η νέα γενιά της πολυτελούς σειράς 1, της BMW, είναι γεγονός. Το νέο βαυαρικό μοντέλο προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο τον πιο ολοκληρωμένο χαρακτήρα της, εφοδιασμένη με πλειάδα τεχνολογικών καινοτομιών, σύγχρονων κινητήρων και πληθώρα στοιχείων συνδεσιμότητας.

Όμως, ανακοίνωσαν οι άνθρωποι της BMW, η νέα σειρά 1, αναμένεται να λανσαριστεί άμεσα, μιας και η βαυαρική φίρμα ήδη δέχεται παραγγελίες για ένα μοντέλο που επισήμως θα αποκαλυφθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (ΙΑΑ) τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Η τρίτη γενιά της BMW Σειράς 1 διαθέτει νέα, πιο δυναμική εμφάνιση και ακόμη πιο σύγχρονο εσωτερικό. Προσφέρεται μόνο σε πεντάθυρη έκδοση, έχιε μήκος 4,31 μέτρα, ενώ, το μεταξόνιο ορίζεται στα 2,67 μέτρα.

Η τρίτη γενιά προσφέρει αισθητά περισσότερο χώρο από την προκάτοχό της, χάρη στην προηγμένη εμπροσθιοκίνητη αρχιτεκτονική της BMW. Οι πίσω επιβάτες είναι αυτοί που ωφελούνται περισσότερο, όπως και ο χώρος αποσκευών.

Ειδικότερα, η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών είναι 380  λίτρα, + 20 λίτρα πλέον του προηγούμενου μοντέλου, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, φτάνει τα 1.200  λίτρα. Η ηλεκτρική λειτουργία πίσω πόρτας προσφέρεται με την BMW Σειρά 1 για πρώτη φορά.

Με πληρέστατο εξοπλιστικό υπόβαθρο σε στοιχεία συνδεσιμότητας, το νέο μοντέλο διαθέτει το νέο σύστημα πολυμέσων  BMW Operating System 7.0 – που προαιρετικά διαθέτει και χειρισμό μέσω χειρονομιών –  ενώ γίνεται μέσω ενός συνδυασμού δύο οθονών έως και 10,25” στην περίπτωση του BMW Live Cockpit Professional.

Η κεντρική Οθόνη Ελέγχου (Control Display) με επιφάνεια αφής είναι κεκλιμένη προς τον οδηγό σε κλασικό στυλ BMW και τοποθετημένη σε βέλτιστη θέση, εντός του οπτικού πεδίου του. Το έγχρωμο BMW Head-Up Display 9,2” – που διατίθεται προαιρετικά για πρώτη φορά με την BMW Σειρά 1.

Προσφέρεται με τέσσερα εξοπλιστικά πακέτα, με το βασικό, το Advantage , το πιο πλούσιο, το Luxury Line που αναδεικνύει τη φινέτσα και το επίπεδο άνεσης του αυτοκινήτου , το Sport Line και τέλος η έκδοση M Sport.

Το νέο μοντέλο προσφέρεται με τρεις κινητήρες diesel και δύο βενζινοκινητήρες, με το εύρος της ισχύος να είναι από τους 116 έως και τους 306 ίππους – στην έκδοση M135i xDrive.

Οι BMW 116d, BMW 118d και BMW 118i διατίθενται στάνταρ με ένα ακόμα πιο εξελιγμένο εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ το προηγμένο επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Steptronic διατίθεται προαιρετικά για τις BMW 116d και BMW 118i. Το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic – που διατίθεται προαιρετικά για την BMW 118d και στάνταρ με την BMW 120d xDrive – και το οκτατάχυτο Steptronic Sport της BMW M135i xDrive προσφέρουν μία ακόμα πιο πολιτισμένη και αθόρυβη λειτουργία.

Στα συστήματα υποβοήθησης ξεχωρίζει το σύστημα για την υποβοήθηση ελιγμών στάθμευσης με τη μορφή του προαιρετικού Park Distance Control (PDC), της κάμερας οπισθοπορείας ή του Parking Assistant. Το τελευταίο επιτρέπει αυτόματη υποβοήθηση στάθμευσης σε χώρους παράλληλους ή κάθετους στο δρόμο, αλλά και αυτόματους ελιγμούς κατά την έξοδο από παράλληλους χώρους στάθμευσης.

Στον τομέα των εξοπλιστικών στοχείων συνδεσιμότητα, εφοδιάζεται με το BMW Intelligent Personal Assistant που κυριολεκτικά γνωρίζει όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Μετά την ενεργοποίηση του συστήματος με το χαιρετισμό “Hey BMW”, οι οδηγοί θα μπορούν να ελέγχουν το όχημα και να έχουν πρόσβαση στις λειτουργίες και τις πληροφορίες του, χρησιμοποιώντας απλά τον προφορικό λόγο.

Το νέο μοντέλο κοστίζει από 26.125 ευρώ και αφορά την έκδοση 118i με κινητήρα βενζίνης 1.5 Τ, απόδοσης 140 ίππων ενώ η diesel 116d με κινητήρα 1,5 λίτρων απόδοσης 116 ίππων κοστίζει 26.460 ευρώ.