Τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των πέντε αλλοδαπών που κατηγορούνται ότι διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές σε πολυτελείς οικίες στα νότια προάστια δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν εισαγγελικής διάταξης.

Μεταξύ των θυμάτων τους ήταν και 8 ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και ένας της ΑΕΚ.

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των μελών της σπείρας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2017, είχαν ενωθεί σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά κλοπές-διαρρήξεις σε πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα στις περιοχές των Νοτίων Προαστίων, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια, χρηματικά ποσά και επώνυμα είδη ένδυσης.

Όπως είχε γίνει γνωστό μεταξύ των θυμάτων τους ήταν 8 ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και ένας της ΑΕΚ. Ήδη έχουν εξιχνιασθεί 33 διαρρήξεις που είχαν διαπράξει.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, για τη διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσαν κυρίως δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα αμιγώς ως «επιχειρησιακό» για τη μετάβαση και διαφυγή τους από την οικία που είχαν στοχοποιήσει να διαρρήξουν και το δεύτερο ως «υποστηρικτικό» που σε περίπτωση αδυναμίας του πρώτου, χρησιμοποιείτο ως «όχημα διαφυγής».

Ο τρόπος εισόδου στις οικίες, ήταν από παράθυρα και μπαλκονόπορτες, τις οποίες παραβίαζαν ευχερώς με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων που έφεραν.

Κατά τη διάρκεια των κλοπών ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους, φορούσαν γάντια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ για την μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακές» τηλεφωνικές συνδέσεις, καταχωρημένες στο όνομα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Ερευνούσαν επιλεκτικά τους χώρους της οικίας, χωρίς να προκαλέσουν αναστάτωση και αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια μεγάλης αξίας, επώνυμα είδη ένδυσης και γυναικείες τσάντες, χρήματα, ενώ σε μία περίπτωση είχαν αφαιρέσει και χρηματοκιβώτιο με χρηματικό ποσό.

Με το πέρας της εγκληματικής τους δράσης και σε χρόνο άμεσο μετά τις κλοπές, διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Στην κατοχή τους και μετά από έρευνες σε οικίες και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από ρολόγια χειρός, κοσμήματα, γυναικείες τσάντες, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim , δύο σπρέι πιπεριού, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, καθώς και τα δύο 2 «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση.