Η στροφή προς τα ηλεκτροκίνητα οχήματα επιταχύνεται και η SEAT με την συνεχώς ανερχόμενη φίρμα να ξεκινάει την ηλεκτρική της αντιπίθεση με το  Mii electric .

Όπως ανακοίνωσε και η φίρμα, το νέο μοντέλο κινείται από έναν αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα 83 ίππων, με ροπή 212 Nm. Η μπαταρία ιόντων

λιθίου 36.8kWh του αυτοκινήτου, παρέχει αυτονομία μέχρι και 260 χλμ. με μία μόνο φόρτιση σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. H μπαταρία του μπορεί να φορτιστεί μέσα σε 1 ώρα – το 80% μέσω ταχυφορτιστή – ή 4 ώρες από οικιακό ρεύμα.

Επίσης, είναι το πρώτο μοντέλο που περιλαμβάνει το SEAT CONNECT για πρόσβαση και διαχείριση του οχήματος μέσω εφαρμογής στο smartphone: oι οδηγοί μπορούν να ελέγξουν τα δεδομένα οδήγησης, τη θέση στάθμευσης, την κατάσταση του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των θυρών και των φώτων καθώς και δυνατότητα ελέγχου από απόσταση του κλιματιστικού.

Θα είναι διαθέσιμο σε πέντε πακέτα εξοπλισμού: Garage, Easy Flex, Below Zero, Home Charge και FAST (DC Charging).

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα παραγωγής της εταιρείας απευθύνεται τόσο σε πελάτες λιανικής

όσο και σε πελάτες fleet ( στόλων για την επιχείρηση τους), πάντα με το σημαντικό όφελος του χαμηλού κόστους κίνησης και το όφελος των μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Όπως αναφέρει και η SEAT το κόστος αγοράς θα είναι ισοδύναμο με ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.