Τα σχολεία ολοκληρώνονται για εφέτος σε λίγες ημέρες κι αναρωτιέστε εάν αξίζει να γράψετε το παιδί σας στην κατασκήνωση ή σε κάποιο summer camp (αυτή την περίοδο διενεργούνται εγγραφές σε δήμους κι όχι μόνο), πριν τις καλοκαιρινές διακοπές της οικογένειας. Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι, πέρα από τη βαρεμάρα που κατακλύζει τα πιτσιρίκια εξαιτίας του κλεισίματος του σχολείου, για τους οποίους αξίζει να γράψετε το παιδί σας σε summer camp. Έχουμε και λέμε:

Ένα καλά δομημένο και ισορροπημένο summer camp συνδυάζει εστιασμένη γνώση και ποικίλες δράσεις που προσφέρουν ψυχαγωγία και διασκέδαση. Συμμετέχοντας σε ένα summer camp ή μια κατασκήνωση για μια τουλάχιστον εβδομάδα, ένα παιδί έχει περισσότερες ευκαιρίες να εξερευνήσει θέματα που μπορεί να το ενδιαφέρουν από την ρομποτική και τη ζωγραφική μέχρι τον χορό, τις πολεμικές τέχνες, το ποδόσφαιρο, την επιτραπέζια αντισφαίριση, τα θεατρικά παιχνίδια και τα παιχνιδο-μαγειρέματα, αλλά και να κάνει καθημερινά μπάνιο στη θάλασσα, να μάθει κολύμβηση και σπορ που σχετίζονται με τη θάλασσα (windsurfing κ.ά.), και να εξερευνήσει τη φύση.

Μέσα από την ενασχόλησή του με αυτές τις δραστηριότητες το παιδί έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τον εαυτό του και τις δυνατότητες του, αποκτώντας καλύτερη αίσθηση της ταυτότητάς του μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Παράλληλα κοινωνικοποιείται και μαθαίνει να κάνει φίλους καθώς μοιράζεται κοινές εμπειρίες με άλλα παιδιά.

Επίσης  κατανοεί ότι υπάρχουν όρια και κανόνες κυρίως σε θέματα καθαριότητας, προσωπικής υγιεινής, σωστής διατροφής κ.ο.κ.

Συνειδητοποιεί ακόμη καλύτερα πως οι κανόνες είναι σημαντικοί για να λειτουργήσει σωστά μια ομάδα.

Επίσης χτίζει αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση καθώς έχει τη δυνατότητα να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να επιτύχει μια νίκη σε ένα περιβάλλον όπου όλοι είναι ίσοι. Παράλληλα ανακαλύπτει πως να αντιμετωπίζει τους φόβους του, ενώ ενθαρρύνεται να προσπαθήσει ξανά και ξανά για να απολαύσει κατορθώματα.

Περνά δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο μακριά από τις οθόνες, συντροφιά με συνομηλίκους του μαθαίνει καινούργια πράγματα, αθλείται, κινείται, έρχεται σε επαφή με τη φύση κι ενεργοποιούνται οι αισθήσεις του, γεγονός που διευκολύνει τη μάθηση. Ακόμη το σκέφτεστε;