Το Citroen 19_19 Concept  φανερώνει την καθαρή ματιά της Citroen για την μελλοντική αυτοκίνηση που θα κυριαρχήσει στους δρόμους του αύριο.  Το 19_19 Concept είναι πρωτίστως ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα.

Η σχεδιαστική του σιλουέτα είναι εμπνευσμένη από τον χώρο των αερομεταφορών, ενώ η αερανάρτηση – που ήδη εφαρμόζεται σε πολλά, σημερινά μοντέλα της – δεσπόζει και σε αυτήν την τολμηρή σχεδιαστική πρόταση. Το αμάξωμα, για την απαραίτητη δίαιτα, είναι κατασκευασμένο από πολύ ελαφριά υλικά, ενώ οι τροχοί  – που είναι εντελώς εκτεθειμένοι από προστατευτικά και κατασκευασμένοι από αφρώδες υλικό– είναι 30 ιντσών, ζωσμένοι με πολλαπλούς αισθητήρες ώστε να μεταφέρουν ακόμη πιο πολλές πληροφορίες στους επιβάτες, που ζουν το τελευταίο στάδιο της αυτόνομης οδήγησης – στο οποίο απουσιάζει παντελώς ο ρόλος του οδηγού.

https://www.youtube.com/watch?list=PL01krCBQBLwLBdRRPSIMhL4Sw2i9b1YQY&time_continue=1&v=n0_h_6-g7YM

Το εσωτερικό είναι όσο πιο μίνιμαλ γίνεται, με αρκετά συστήματα πολυμέσων ενώ αίσθηση κάνει το γεγονός ότι, οι πίσω επιβάτες δεν κάθονται σε καθίσματα αλλά σε έναν άνετο πάγκο!

Το  19_19 Concept ως ένα καθαρόαιμο ηλεκτρικό όχημα, αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες – έναν για κάθε άξονα – με την απόδοση και των δύο να αγγίζει τους 490 ίππους ενώ η ροπή σκαρφαλώνει στα 800 Nm. Οι Γάλλοι έδωσαν και περαιτέρω πληροφορίες, όπως ότι η επιτάχυνση από τα 0-100 χλμ./ώρα πραγματοποιείται μέσα σε 5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 200χλμ/ώρα.

Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρία 100 kWh, που δίνουν στο μελλοντικό όχημα μια εξαιρετική αυτονομία, 800 χιλιομέτρων. Το πιο συναρπαστικό, ότι, το 19_19 Concept θα μπορεί να «φουλάρει» με αυτονομία 600 χιλιομέτρων, μέσα σε 20 λεπτά, χρόνος, που μοιάζει με επανάσταση στην ταχεία φόρτιση των σημερινών ηλεκτρικών οχημάτων.