«Σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα και παράνομη πράξη που επισύρει ποινή προσωρινής απόλυσης από την ΕΛ.ΑΣ συνιστά η αδιανόητη, πρωτοφανής επιλογή του αρχηγού του Σώματος κ Αριστείδη Ανδρικόπουλου αλλά και του Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος κ Χρήστου Δραγατάκη να δώσουν το παρών στην κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Αστυνομίας που ένας αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ δίνει παρόν σε κομματική συγκέντρωση. Πρόκειται για κάτι που απαγορεύεται για όλους τους ενστόλους. Και τώρα υπήρξε  αυτή η παράβαση-πρόκληση  από τον ίδιο το αρχηγό του Σώματος. Ακόμη η παρουσία των κκ Ανδρικόπουλου και Δραγατάκη στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ  μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βασικό επιχείρημα πολλών αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ που αποπέμφθηκαν στις πρόσφατες κρίσεις του αστυνομικού σώματος, προκειμένου να στοιχειοθετήσουν νομικά ότι υπήρχε δόλος και κομματικά κριτήρια στην απόφαση της ηγεσίας να τους εκδιώξει από την ΕΛΑΣ.

Κι ασφαλώς αν δικαιωθούν θα μπορούν να ζητήσουν σημαντικές αποζημιώσεις που θα πρέπει να καταβάλει το δημόσιο . Κι έτσι ο ελληνικός λαός θα κληθεί πιθανόν να πληρώσει την επιλογή των δύο ηγετικών στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. να δώσουν επισήμως κομματικά διαπιστευτήρια».

Σε αυτή την επισήμανση προχώρησε, μιλώντας προς «Το Βήμα» πρώην ανώτατο στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη με γνώσεις των νομοθετικών δεδομένων και του εσωτερικού κανονισμού της ΕΛΑΣ σχετικά με τη παρουσία των κ. Ανδρικόπουλου , Δραγατάκη στον χώρο ομιλίας του κ Τσίπρα , στο Σύνταγμα, προχωρώντας σε  χαιρετισμούς κι εναγκαλισμούς με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια ενέργεια που έχει προκαλέσει αναστάτωση και δυσμενή σχόλια σε όλο το αστυνομικό σώμα. Με πολλά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να την συνδέουν με τη διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ , κυρίως μετά την αποπομπή σημαντικών στελεχών της  αλλά και την διαρκή αμφισβήτηση των επιλογών της ηγεσίας  της.

Σημειώνεται ότι το άρθρο 29, παράγραφος 3 του Συντάγματος ορίζει ότι «απαγορεύονται απολύτως οι οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος στους δικαστικούς λειτουργούς και σε όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις  και στα σώματα ασφαλείας.

Επιπλέον στο άρθρο 11 του Προεδρικού Διατάγματος 120/2008 περί  «πειθαρχικού δικαίου αστυνομικού προσωπικού»  προσδιορίζεται ότι ανάμεσα στα παραπτώματα που επισύρουν ποινή αργίας με απόλυση  είναι «οι οποιασδήποτε μορφής δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών προσώπων».

Σημειώνεται ότι νομικοί επεσήμαναν ότι η εν λόγω επιλογή των ηγετικών στελεχών της   ΕΛΑΣ , κι η «ταύτιση»τους  με τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ενεργοποιήσει κι άλλα άρθρα του εν λόγω νομοσχεδίου περί «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς» ή «ανέλιξης με πλάγια μέσα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από