Με ένα εντυπωσιακό ράλι ανόδου έχει υποδεχθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών αλλά και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ο τζίρος στην χρηματιστηριακή αγορά και η πορεία των ομολόγων προμηνύουν μια πανηγυρική «έγκριση» της κυβερνητικής αλλαγής.

Ο Γενικός Δείκτης ήδη κινείται στις 772,43 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 5,55%.

Το εντυπωσιακό ράλι οδηγούν οι τράπεζες με τον δείκτη τους να απογειώνεται 10%. Μεγάλος πρωταγωνιστής η Tράπεζα Πειραιώς με τη μετοχή της να κάνει άλμα άνω του 20%. Ακολουθούν Alpha Bank και Eurobank με κέρδη 11% και 9% αντίστοιχα, ενώ η Εθνική Τράπεζα βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται 5,6%. Πέρων των συστημικών τραπεζών, άνοδο της τάξης του 11% καταγράφει και η μετοχή της Attica Bank.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η απόφαση για πρόωρες εθνικές εκλογές διαμορφώνουν στο 3% την απόδοση στο 10ετες ομόλογο, το οποίο υποχωρεί 10,62%, με την απόδοση αυτή να είναι ιστορικό χαμηλό για τους ελληνικούς τίτλους.

Η απόδοση του 10ετούς διαμορφώνεται στο 3,03%, καταγράφοντας πτώση της τάξης των 33 μονάδων βάσης ή 9,9% σε σχέση με το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής.

H απόδοση του 7ετους υποχωρεί κάτω από το 2,5%, ενώ του 5ετους διαμορφώνεται στο 2,08%.

Σύμφωνα με το Bloomberg η εντυπωσιακή αποκλιμάκωση αντανακλά τις προσδοκίες της αγοράς για πολιτική και οικονομική σταθερότητα μετά τις εκλογές, που θα λάβουν χώρα στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου.