Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στον Σάκη Αρναούτογλου έδωσε ο Φάνης Δέλλιος, ο ιδρυτής του Συλλόγου Συμπαράστασης σε άτομα με προβλήματα εθισμού «Αρωγή 12+».

Μιλώντας για την περιπέτειά του με τα ναρκωτικά και τον εθισμό που είχε από την ηλικία μάλιστα των 15 ετών, ο Φάνης Δέλλιος περιέγραψε πως κατάφερε να σταθεί τελικά νικητής.

«Έκανα ναρκωτικά από 15 μέχρι 25. Μέχρι τα 15 μου ήμουν από τους καλύτερους μαθητές. Ξαφνικά σαν να έγινε μια έκρηξη μέσα μου, είχα τάσεις φυγής από το σπίτι μου. Δεν ξέρω γιατί. Έτσι ξυπνούσα. Δεν αισθανόμουν πως μου έλειπε κάτι, έπαιρνα αγάπη από το σπίτι. Εγώ είχα εθισμένη προσωπικότητα, έτσι λέγεται. Είναι στο DNA, είναι διαταραχή στην οποία στην Αγγλία με μαγνητικούς τομογράφους έχει αποδειχτεί πως τα κέντρα ευχαρίστησης ενός τέτοιου ανθρώπου δεν είναι τα ίδια. Εγώ το βιώνω ακόμη και τώρα που είμαι 21 χρόνια καθαρός. Πρώτη φορά ήμουν 15, πίναμε βενζίνες» ανέφερε ο Φάνης Δέλλιος στον παρουσιαστή περιγράφοντας την πρώτη φορά που δοκίμασε ηρωίνη.

«Ήμασταν από τα παιδιά που πηγαίναμε στις τουαλέτες και καπνίζαμε. Όταν ήπια για πρώτη φορά ηρωίνη ήταν για μένα αποκαλυπτικό. Νόμιζα πως αυτό το ναρκωτικό βγήκε για μένα. Μου πήρε όλο το πρόβλημα. Ήμουν 16 χρονών», ανέφερε ο Φάνης Δέλλιος.

Ο Φάνης Δέλλιος αποκάλυψε επίσης πως έπρεπε να περάσουν 7 ολόκληρα χρόνια για να μάθουν οι γονείς του πως είναι χρήστης ναρκωτικών.

«Οι γονείς μου το κατάλαβαν στο πρώτο μου κακούργημα, στο πρώτο μου δικαστήριο. Ήμουν επτά χρόνια σε χρήση. Δεν το είχαν καταλάβει οι γονείς μου. Μόνο η μάνα μου από κάποια πράγματα κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Είχα χάσει την όρεξή μου για ζωή. Μου έλεγαν να φύγω από το σπίτι. Η μάνα μου δεν με ήθελε στο σπίτι, όταν έβρισκε ναρκωτικά φώναζε την αστυνομία. Ήταν απέναντι μου και να είναι καλά. Είμαι ευγνώμων στη μητέρα μου. Αν δεν θες να συμμετέχεις στον θάνατο του παιδιού σου, έξω. Πρέπει οι γονείς να μπουν απέναντι. Είναι η μοναδική λύση. Πρέπει οι γονείς να βάλουν όρια!», εξομολογήθηκε.