Η Opel ,  η Γερμανική κατασκευάστρια αυτοκινήτων ακολουθώντας πιστά το φιλόδοξο στρατηγικό της σχέδιο εξηλεκτρισμού των μοντέλων της,   PACE!,  παρουσίασε τη νέα plug-in υβριδική, ηλεκτρική έκδοση του Grandland X. Πρόκειται πλέον για την πιο κορυφαία έκδοση του γερμανικού SUV, το οποίο υπόσχεται χαμηλές καταναλώσεις καυσίμων, μειωμένες εκπομπές ρύπων αλλά σπορ επιδόσεις, αγωνιστικών προδιαγραφών.

Συγκεκριμένα, το  Grandland X Hybrid4 προσφέρεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων, που στη συγκεκριμένη περίσταση και με την αρωγή δύο ηλεκτροκινητήρων αποδίδει 300 ίππους. Υπόσχεται μέση κατανάλωση καυσίμου 2,2 λίτρα, και εκπομπές CO2 στα 49 γραμμάρια/χλμ.

Το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της Opel, θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα τις επόμενες εβδομάδες ενώ οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες είναι προγραμματισμένες για τις αρχές του 2020.

Το μοντέλο εκτός από υβριδικο – ηλεκτρικό είναι και τετρακίνητο μιας και το σύστημα ηλεκτροκίνησης με δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 109 hp, με και την μπαταρία ιόντων λιθίου 13,2 kWh. είναι τοποθετημένοι, ένας στον εμπρός και ένας στον πίσω άξονα.

Ο βενζινοκινητήρας θα λειτουργεί ως επί το πλείστον σε μεσαίες έως υψηλές ταχύτητες, ενώ στις χαμηλότερες ταχύτητες θα αναλαμβάνει δράση ο ηλεκτροκινητήρας. Το Opel Grandland X Hybrid4 θα μπορεί να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά έως και 50 χιλιόμετρα ενώ ο οδηγός θα έχει στη διάθεση του να επιλέξει ανάμεσα από τέσσερα προγράμματα λειτουργίας – ηλεκτρικό, υβριδικό, AWD και Sport.

Ο χρόνος φόρτισης εξαρτάται από τον τύπο που φορτιστή που χρησιμοποιείται. Εκτός από το καλώδιο που παρέχεται με το όχημα για φόρτιση σε οικιακή πρίζα, η Opel θα προσφέρει συσκευές για ταχεία φόρτιση σε δημόσιους σταθμούς και επιτοίχιους πίνακες (wallboxes) στο σπίτι. Για παράδειγμα, η μπαταρία φορτίζεται πλήρως σε περίπου μία ώρα και 50 λεπτά σε επιτοίχιο πίνακα 7.4 kW.