Δεν θα μπορούσα να απέχω και από αυτό το προσκλητήριο του αγώνα και αποδέχθηκα την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ηγηθώ του ευρωψηφοδελτίου και να διεκδικήσω σταυρό από όλους τους Έλληνες τονίζει σε συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεμϊμαράκης μιλώντας στην «Relnews» επισημαίνει ότι οι ευρωεκλογές γίνονται με όρους εθνικών εκλογών και συνεπώς αφορούν την κεντρική πολιτική σκηνή. «Πρόκειται για μια μάχη που θα καταγράψει τη δυναμική της ΝΔ και πρέπει να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις. Γι’ αυτό το κόμμα μας τις θεωρεί βαρύνουσας σημασίας και έχει δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα» σημειώνει.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζει ότι η παρουσία του στο ευρωψηφοδέλτιο σηματοδοτεί ότι δεν είναι χαλαρή η ψήφος και ότι πρέπει να συσπειρωθούν όλοι οι Νεοδημοκράτες ώστε να είναι ξεκάθαρο το μήνυμα για αλλαγή διακυβέρνησης, που έχει ανάγκη η χώρα. «Διότι η ψήφος των πολιτών στις ευρωεκλογές επηρεάζεται από την εσωτερική πολιτική κατάσταση και είναι απάντηση στην κυβερνητική πολιτική» τονίζει.

Σε ερώτηση για το ποσοστό με το οποίο θα είναι ικανοποιημένος το βράδυ της 26ης Μαΐου δηλώνει πως πρέπει να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ αφού σε αυτό το ενδεχόμενο θα δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ