Πάγωσαν όλοι την περασμένη Τετάρτη όταν οι Αρχές εντόπισαν στην Κόκκινη Λίμνη στην Κύπρο νέο «εύρημα», καθώς πολλοί πίστεψαν πως επρόκειτο για το τρίτο θύμα του Νίκου Μεταξά.

Τις προηγούμενες ημέρες οι ομάδες που ερευνούν την λίμνη σπιθαμή προς σπιθαμή είχαν ανασύρει δύο βαλίτσες που, όπως αποδείχθηκε, περιείχαν τα πτώματα μάνας και κόρης από τη Ρουμανία. Ο Μεταξάς είχε ομολογήσει πως τις σκότωσε και πέταξε με αυτόν τον τρόπο τα πτώματά τους, ενώ στην ομολογία του για τα συνολικά επτά θύματά του, είχε παραδεχθεί πως εκεί, στην Κόκκινη Λίμνη, είχε πετάξει και το πτώμα ακόμα μίας γυναίκας, της 30χρονης Maricar από τις Φιλιππίνες.

Τελικά, όπως αναφέρει «Ο Πολίτης της Κύπρου», οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν πως το «εύρημα» που ανασύρθηκε από τον βυθό της λίμνης ήταν «σφουγγάρια», τυλιγμένα σε κάτι που έμοιαζε με χαλί και τα οποία ήταν μπλεγμένα σε κλαδιά.

Στην Κόκκινη Λίμνη είχαν γίνει παλαιότερα γυρίσματα για την ταινία του Ανδρέα Πάντζη «Η σφαγή του κόκορα». Το σενάριο μάλιστα έλεγε πως ο ήρωας, τον οποίο υποδύεται ο Γιώργος Χωραφάς, τύλιξε ένα πτώμα σε χαλί και το «ξεφορτώθηκε» στην Κόκκινη Λίμνη – όπως έκανε και ο Νίκος Μεταξάς στην πραγματική ζωή.

Στο 00:57:00 ως το 00:58:20 της ταινίας φαίνεται η μεταφορά του πτώματος: