Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
Η Σύνοδος Κορυφής θα διεξαχθεί δύο μέρες μετά τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών για την προετοιμασία των υποψηφιοτήτων για τις θέσεις – κλειδιά της ΕΕ.
«Στις 28 Μαΐου, καλώ τους 28 ηγέτες να ξεκινήσουμε την διαδικασία διορισμών» τόνισε ο Τουσκ σε συνέντευξη Τύπου.
Υπενθυμίζεται ότι το Σώμα του Ευρωκοινοβουλίου που θα προκύψει στις 26 Μαΐου θα ξεκινήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου της Κομισιόν τον Ιούλιο και εν συνεχεία θα αναδειχθούν οι νέοι Ευρωπαίοι Επίτροποι.
Για την προεδρία της Κομισιόν, οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι είναι: εκ μέρους του ΕΛΚ ο γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ο ολλανδός Φρανς Τίμερμανς. Επίσης, υποψηφιότητα θα θέσει εκ μέρους των Συντηρητικών ο Γιαν Ζαχραντίλ, του ALDE η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, των Πράσινων ο Μπας Έικαουτ και του GUE η Βιολέτα Τόμιτς.
- Ασύλληπτη ανακάλυψη στην Πομπηία: Νέα τοιχογραφία αποκαλύπτει στιγμές καθημερινότητας πριν από 2.000 χρόνια
- ΑΣΕΠ: Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για 1.213 θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία
- Αλεξανδρούπολη: Άγνωστοι ξυλοκόπησαν τον παππού του 3χρονου που πέθανε από ασιτία – Nοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση







