«Πολύ λίγα, πολύ αργά. Τέσσερα χρόνια διέλυσε τη μεσαία τάξη και εξαφάνισε τους συνταξιούχους. Οι Έλληνες του έχουν γυρίσει ήδη την πλάτη. Την 26η Μαΐου θα του στείλουν και το τελευταίο μήνυμα» τόνισε από τα Ιωάννινα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας το προεκλογικό πακέτο Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα που ζήτησε «ψήφο εμπιστοσύνης» από τον λαό στις εκλογές: «Στις 26 Μαΐου θα επιλέξουμε τους επόμενους ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους. Ο κ. Τσίπρας μας είπε χθες ότι θέλει να μετατρέψει την 26η Μαΐου σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του. Του απαντώ ότι η 26η Μαΐου θα είναι ψήφος απόρριψης της κυβέρνησής του και ψήφος εμπιστοσύνης για τη Νέα Δημοκρατία».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε και στη φράση του πρωθυπουργού από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, όπου ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε γλάστρα τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο: «Αισθάνθηκα προσωπικά την ανάγκη να καταθέσω την πρόταση μομφής εναντίον ως ελάχιστη μορφή αξιοπρέπειας σε έναν άνθρωπο που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες όταν έχεις θέληση. Ο άνθρωπος αυτός απαξιώθηκε προσωπικά από τον κ. Τσίπρα όταν χθες τον αποκάλεσε γλάστρα. Δεν είναι γλάστρα ο κ. Κυμπουρόπουλος. Είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος που διεκδικεί ίσες ευκαιρίες. Αν κάτι απέδειξε η χθεσινή συζήτηση στη βουλή είναι ότι ο κ. Τσίπρας με τον απαξιωτικό ενικό που χρησιμοποίησε απέναντι στο πρόσωπό μου, απέδειξε αυτό που λέμε εδώ και καιρό. Ο Τσίπρας και ο Πολάκης είναι το ίδιο πράγμα».

«Εισπράττω την βουβή οργή της κοινωνίας απέναντι σε μία κακή κυβέρνηση. Είμαστε εδώ για να πούμε στους πολίτες ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Μην επιλέξετε την αποχή, μην ενδώσετε τις πιέσεις όλων όσοι λένε ότι όλοι είναι ίδιοι, δεν είναι. Κάνω έκκληση στους δημοκρατικούς πολίτες. Αφήστε στην άκρη ό,τι μας χώριζε. Στηρίξτε την Νέα Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «δεν είμαι εδώ για να τελειώσω κανέναν, αλλά για να βάλουμε τη χώρα σε ράγες πραγματικής ανάκαμψης» και εξήγησε πως «η οικονομία πρέπει να δημιουργεί νέες και καλές θέσεις εργασίας, ώστε οι νέοι που αποφοιτούν να έχουν ως πρώτη σκέψη να φύγουν στο εξωτερικό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως η κυβέρνησή του θα μειώσει τους φόρους για όλους, θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%, τον φόρο των επιχειρήσεων στο 20% και θα μειώσει τον ΦΠΑ παντού στην εστίαση -αφήνοντας αιχμή για το ότι τελικά οι καφέδες και τα αναψυκτικά εξαιρούνται από τη μείωση του ΦΠΑ.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα ανομίας, είπε πως η κυβέρνηση ΝΔ θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας και πάλι και θα αφήσει την αστυνομία ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της.

Τέλος, έστειλε ηχηρό μήνυμα προς την Αλβανία, λέγοντας πως «ο δρόμος της Αλβανίας προς την ΕΕ θα παραμείνει κλειστός όσο δεν σέβεται τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας και επιβουλεύεται τις περιουσίες των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου».