Δύο πτώματα ανασύρθηκαν σήμερα από τα ερείπια στη Γάζα, ανεβάζοντας σε 25 τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη σοβαρότερη έκρηξη της βίας με το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια, ανακοίνωσαν οι αρχές του παλαιστινιακού θυλάκου.

Η σορός του Ταλάλ Αμπού αλ-Τζιντιάν, 48 ετών, και της συζύγου του, της Ράγκντα Αμπού αλ-Τζιντιάν, 40 ετών, εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί στο βόρειο τμήμα της λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας, όπου κυβερνά το ισλαμικό κίνημα Χαμάς.

Οι σοροί τους εντοπίστηκαν στο σημείο ενός αεροπορικού πλήγματος, διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να διευκρινίζει αν ήταν άμαχοι ή μαχητές.

Η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ, σύμμαχός της και άλλος ένας ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ, εκτόξευσαν εκατοντάδες ρουκέτες προς το Ισραήλ μέσα σε δύο ημέρες. Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε από την πλευρά του σε πλήγματα εναντίον εκατοντάδων στόχων της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ, και θέτοντας στο στόχαστρο Παλαιστίνιους μαχητές.

Συνολικά 25 Παλαιστίνιοι, τουλάχιστον εννέα από τους οποίους ταυτοποιήθηκαν στη Γάζα ως μαχητές, σκοτώθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή. Τέσσερις Ισραηλινοί άμαχοι σκοτώθηκαν επίσης στη διάρκεια αυτής της κλιμάκωσης της βίας μέσα και γύρω από τη Γάζα, που ήταν η πιο σοβαρή από τον πόλεμο του 2014.

Μεταξύ των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν ήταν δύο έγκυες και δύο μωρά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Από την πλευρά του το Ισραήλ διέψευσε ότι ευθύνεται για τον θάνατο μιας από τις γυναίκες και ενός από τα μωρά και απέδωσε τον θάνατό τους σε παλαιστινιακή ρουκέτα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ