Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του ντοκιμαντέρ του Σκάι για την εγκληματική αμέλεια και την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού την ημέρα της τραγωδίας στο Μάτι, επιχείρησε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ο τότε αρμόδιος προϊστάμενος της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος αποφάσισε να μην ενημερώσει -επί ώρες- τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα πτώματα που είχαν εντοπίσει τα σώματα ασφαλείας, διότι οι πληροφορίες ήταν «ασαφείς».

Προσέθεσε πως προτεραιότητα εκείνες τις ώρες ήταν η «μάχη για τους ζωντανούς».

Η έρευνα του Σκάι αποκύλυψε πως πριν φτάσει ο πρωθυπουργός στο συντονιστικό κέντρο, στο Χαλάνδρι, άνδρες της Πυροσβεστικής δίνουν αναφορές για τουλάχιστον 13 νεκρούς.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι πυροσβέστες κάνουν λόγο γα απανθρακωμένα πτώματα, όμως ο κ. Τόσκας σημείωσε πως χωρίς επίσημη πιστοποίηση του θανάτου δεν ήταν δυνατό να μεταφέρει τέτοιες πληροφορίες στον πρωθυπουργό.

«Έχει νεκρούς, αλλά δεν τους ανακοινώνουν» ακούγεται να δηλώνει ένας εκ των υπευθύνων.

Επισημαίνεται βέβαια ότι το βράδυ εκείνο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ολόκληρο το πανελλήνιο παρακολουθούσε ζωντανά το κυβερνητικό «σόου» με τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς -μεταξύ των οποίων και ο κ. Τόσκας- και τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής να υποκρίνονται ότι δεν έχουν ακούσει τίποτα για νεκρούς…