Ώρες αγωνίας για την οικογένεια της 8χρονης που δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, ενώ έπαιζε μαζί με άλλα παιδιά στην αυλή του σπιτιού της.

Ο 54χρονος ιδιοκτήτης βενζινάδικου από το όπλο του οποίου προήλθε η σφαίρα που τραυμάτισε σοβαρά στο δεξί κρόταφο την 8χρονη Αλεξία, στις Θεσπιές Θηβών θα απολογηθεί την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το Lamiareport ο 54χρονος ζει στο διπλανό χωριό, το Λεοντάρι, το οποίο χωρίζεται με μία χαράδρα από τις Θεσπιές όπου η 8χρονη έπαιζε αμέριμνη με τα αδελφάκια της στην αυλή του σπιτιού της. Ουσιαστικά τα δυο χωριά τα χωρίζει μια χαράδρα.

Οι αστυνομικοί, από τις έρευνες που έκαναν και τα στοιχεία που συγκέντρωσαν, είχαν εστιάσει σε δυο τρία σπίτια στο χωριό Λεοντάρι. Σε ένα από αυτά τα σπίτια εντόπισαν μέσα σε μια γλάστρα τρεις ξεχασμένους κάλυκες, οι υπόλοιποι είχαν μαζευτεί, οι οποίοι ήταν από περίστροφο «Μάγκνουμ 357».

Έτσι λοιπόν οι αστυνομικοί έφτασαν στον 54χρονο, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης πρατηρίου από την Αθήνα και είχε έρθει σε φιλικό σπίτι στο χωριό Λεοντάρι για το Πάσχα. Ο 54χρονος συνελήφθη και φέρεται να παραδέχτηκε ότι την συγκεκριμένη ώρα πυροβολούσε στον αέρα πάνω στο γλέντι, χωρίς βέβαια να μπορεί να φανταστεί το κακό που θα έκανε.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, το όπλο βρέθηκε και κατασχέθηκε σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού του, σε περιοχή της Αττικής, κρυμμένο κάτω από βάση δεξαμενής πετρελαίου. Πρόκειται για περίστροφο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε κατείχε παράνομα.

Τι είπε στους αστυνομικούς

Ο 54χρονος, όπως αναφέρει το Lamiareport υποστήριξε πως δεν ήθελε να κάνει κακό σε κανέναν. «Πολλοί πυροβολούσαν και πετούσαν βεγγαλικά. Δεν ήξερα αν το κοριτσάκι τραυματίστηκε από δική μου μπαλωθιά» φέρεται να υποστήριξε ο 54χρονος, σημειώνοντας πως δεν εμφανίστηκε στην αστυνομία γιατί φοβήθηκε.

«Όταν έμαθα για τον τραυματισμό συγκλονίστηκα και παράλληλα τρομοκρατήθηκα», είπε και παραδέχτηκε ότι αποφάσισε να «φυγαδεύσει» το όπλο, πιθανότατα για να μη βρεθεί στην κατοχή του. Το είχε παράνομα, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο ίδιος έφυγε από το Λεοντάρι την ημέρα του Πάσχα

«Έδωσα το όπλο σε κάποιους φίλους και το μετέφεραν στην Αθήνα για να το κρύψουν στο σπίτι μου», υποστήριξε, επίσης, ο 54χρονος. Είπε στους αστυνομικούς πως στις ημέρες που μεσολάβησαν από την ημέρα του Πάσχα, όταν τραυματίστηκε η μικρή Αλεξία από την αδέσποτη σφαίρα, «έβλεπα ειδήσεις για την πορεία της υγείας του παιδιού». Ισχυρίστηκε ότι είχε πρόθεση να παραδοθεί.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση σοβαρού τραυματισμού 8χρονης ημεδαπής, από βολίδα πυροβόλου όπλου, ανήμερα του Πάσχα, στην περιοχή Θεσπιές Βοιωτίας.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 28-04-2019, ενώ το 8χρονο κορίτσι βρισκόταν στην αυλή της οικίας του, με συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα, έχασε αιφνιδιαστικά τις αισθήσεις του, αιμορραγώντας από το κεφάλι.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε βληθεί στη δεξιά κροταφική χώρα, από πυροβόλο όπλο, με τη βολίδα να παραμένει σφηνωμένη εντός του κρανίου.

Κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, που διεξήχθη για την εξιχνίαση της υπόθεσης, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα που προέκυψαν.

Συγκεκριμένα από τους αστυνομικούς διενεργήθηκαν πληθώρα προσαγωγών, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εξειδικευμένες αυτοψίες και βλητικές εξετάσεις, καθώς και νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί και να συλληφθεί 54χρονος ημεδαπός, με τις κατηγορίες της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.

Από τους αστυνομικούς βρέθηκε και κατασχέθηκε σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο της οικίας του, σε περιοχή της Αττικής, επιμελώς κρυμμένο κάτω από βάση δεξαμενής πετρελαίου, ένα περίστροφο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε κατείχε παράνομα.

Από την βαλλιστική εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποιήθηκε, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω περίστροφο, είναι το πυροβόλο όπλο του οποίου η βολίδα τραυμάτισε το ανήλικο κορίτσι, στο κεφάλι.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν από οικία που διατηρεί σε περιοχή της Βοιωτίας, τέσσερις (4) κάλυκες περιστρόφου καθώς και δύο (2) κυνηγετικά όπλα.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.