Xωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν και σήμερα, Τρίτη, οι έρευνες για τις δύο βαλίτσες του θανάτου στη λίμνη στο Μιτσερό, την ίδια ώρα που η κοινωνία της Κύπρου παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις καταιγιστικές εξελίξεις, αλλά και τις σοκαριστικές ομολογίες του 35χρονου ίλαρχου Νίκου Μεταξά, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια, όσες και τα θύματα του, εάν ο αριθμός των θυμάτων δεν αυξηθεί.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο της Κύπρου», οι έρευνες των κυπριακών Αρχών συνεχίστηκαν για 17η μέρα, ενώ τις περιοχές επισκέφθηκε και ειδικό κλιμάκιο βρετανών εμπειρογνωμόνων της Scotland Yard, που έφτασαν στην Κύπρο για να συνδράμουν συμβουλευτικά στο έργο της Αστυνομίας, για πλήρη εξιχνίαση των υποθέσεων δολοφονιών γυναικών που φέρεται να παραδέχθηκε ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς.

Συγκεκριμένα, το πρωί  έγινε παρουσίαση και επεξήγηση των υποθέσεων από τον αξιωματικό υπεύθυνο της διερεύνησης προς τους εμπειρογνώμονες. Στη συνέχεια, οι εμπειρογνώμονες επισκέφθηκαν το Μεταλλείο Μιτσερού, την Κόκκινη Λίμνη, τη Λίμνη Μεμί και το πεδίο βολής Ορούντας.

Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη θα συνεχιστούν μέχρι και το Σάββατο με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας και ακολούθως θα αρχίσουν έρευνες με τη χρήση συστήματος σόναρ.

Οι έρευνες στη λίμνη «Μεμί» θα συνεχιστούν αύριο και θα ολοκληρωθούν σε πρώτη φάση, ενώ ακολούθως θα ξεκινήσει προετοιμασία για διεξαγωγή ερευνών, επίσης με τη χρήση συστήματος σόναρ.

Νεκροτομή στις δύο άλλες σορούς την Τετάρτη

Την ίδια ώρα, την Τρίτη πραγματοποιήθηκε νεκροτομή στη σορό που εντοπίστηκε σε βαλίτσα, αλλά και στη σορό που εντοπίστηκε στο πεδίο βολής στην Ορούντα. Οι νεκροτομές, σύμφωνα πάντα με τον «Φιλελέυθερο», έγιναν από τον εμπειρογνώμονα ιατροδικαστή που έφθασε από το Ηνωμένο Βασίλειο σε συνεργασία με Κύπριους Ιατροδικαστές.

Την Τετάρτη, προγραμματίζεται να διενεργηθεί νεκροτομή και στις άλλες δύο σορούς από την ίδια ομάδα.