Υπάρχουν φορές που τα λόγια είναι φτωχά για περιγράψουν πράγματα και καταστάσεις. Όπως για παράδειγμα τα «θαυμαστά έργα» της περιόδου… εξυγίανσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι όταν λέμε για… εξυγιαντική περίοδο ένα είναι το σίγουρο. Δεν περιορίζεται στο πρωτάθλημα αλλά επεκτείνεται και στην διοργάνωση του Κυπέλλου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων προαναφέραμε η πρόκληση της ΕΠΟ σε ότι αφορά την ρεβάνς Αστέρα – ΠΑΟΚ για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κάποιος, τον ορισμό του βοηθού Ευθυμιάδη στον αγώνα της Πέμπτης στην Τρίπολη;

Αυτή την φορά το τερμάτισε η ΕΠΟ καθώς ο συγκεκριμένος βοηθός (από τον σύνδεσμο Κατερίνης) ήταν δεύτερος βοηθός στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στην Τούμπα.

Και είναι ο βοηθός που δεν σήκωσε σημαία στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, για να υποδείξει τον Μάτος σε θέση οφσάιντ. Το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει γιατί ο Βραζιλιάνος αμυντικός ήταν εκτεθειμένος αλλά ο βοηθός πήγε στην σέντρα και ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ.

Προφανώς η ΚΕΔ και η ΕΠΟ θέλουν να… επιβραβεύσουν τον Ευθυμιάδη και τον όρισαν και στην ρεβάνς των δύο ομάδων στην Τρίπολη. Πραγματικά είναι ν’ απορεί κάποιος με την απόφαση της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας να ορίσει τον συγκεκριμένο βοηθό στην ρεβάνς, μετά το σοβαρό λάθος που έκανε στον πρώτο αγώνα.

Είπαμε όμως, η… εξυγίανση είναι εδώ και «εργάζεται» ασταμάτητα για το… καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχουν να πουν κάτι ο κύριος Γραμμένος και ο Μέλο Περέιρα;