Ενας 60χρονος έλληνας χρηματιστής και ένας υπάλληλος του υπουργείου Ενέργειας της Ρωσίας, που είχαν επαφές με νυν ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος υπηρετεί σε νησιωτική περιοχή της χώρας, φαίνεται να υποκρύπτονται πίσω από το σχέδιο «Πυθία» για την υποτιθέμενη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού το 2009. Πρόκειται για έναν κύκλο γνωριμιών στη Θεσσαλονίκη και στη Μόσχα μεταξύ ιδιωτών. Τέλος, ουδέποτε κάποιος πληροφοριοδότης της ΕΥΠ ήταν πράκτορας της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας FSB (διάδοχος της περιβόητης KGB), όπως αναφερόταν στα εσωτερικά δελτία της ΕΥΠ, που δημιούργησαν το υποτιθέμενο σενάριο «Πυθία» για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Οι ίδιες αμφιλεγόμενες πηγές πληροφόρησης εμφανίζονται να είχαν ενημερώσει, υποτίθεται, την ΕΥΠ για:

Α) τη μυστική γιάφκα της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που ανακαλύφθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο Χαλάνδρι τον Σεπτέμβριο του 2009,

Β) μια επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στην Αργυρούπολη τον ίδιο χρόνο,

Γ) μεταγενέστερα ελληνοτουρκικά επεισόδια στο Καστελλόριζο,

Δ) μία από τις επιθέσεις της οργάνωσης Λαϊκή Θέληση που έχει πλέον σταματήσει τη δράση της.

Σε μια υπόθεση στην οποία έχει επιχειρηθεί να συσχετιστούν ρώσοι και αμερικανοί πράκτορες, υποκλοπές, υποτιθέμενες μυστικές «βάσεις» των ΗΠΑ στα νότια προάστια, αλλά και τα απόρρητα έγγραφα των Wikileaks!

-Ποιο είναι το άγνωστο παρασκήνιο και τι ακριβώς έχει συμβεί;

-Ποιος έδωσε τις πληροφορίες στην ΕΥΠ΅;

-Πώς επιχειρήθηκε να συνδυαστεί το «σχέδιο δολοφονίας« του Καραμανλή με διαρροές των Wikileaks;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Μ. Δευτέρας

Το παρασκήνιο μιας υποτιθέμενης συνωμοσίας