Τα παιδιά λατρεύουν το Πάσχα, τα δώρα, τις λαμπάδες, τα πυροτεχνήματα, το σούβλισμα του αρνιού, το οικογενειακό τραπέζι, το τσούγκρισμα των αβγών! Τι μπορείς να κάνεις ώστε το παιδί σου που δεν έχει σχολείο αυτές τις γιορτινές ημέρες να σε βοηθήσει στις απαραίτητες δουλειές που πρέπει να γίνουν προκειμένου να απολαύσετε το γιορτινό τραπέζι.

Το παιδί μπορεί να σε βοηθήσει εκτός από τα ψώνια των δώρων (λαμπάδες κ.ο.κ.) και όσων άλλων χρειαστείς για το τραπέζι και στο συμμάζεμα του σπιτιού. Για παράδειγμα μπορούν να συμμαζέψουν το παιδικό δωμάτιο, τα παιχνίδια, τα βιβλία τους κ.ο.κ.

Εννοείται πως μαζί  θα φτιάξετε τα γλυκά του Πάσχα, κυρίως τα πασχαλινά κουλουράκια, τα οποία μπορούν να έχουν τη σφραγίδα τους από πλευράς σχεδίων, αλλά (γιατί όχι;) και τα τσουρέκια.

Ακόμη μπορούν να συνεισφέρουν στο βάψιμο των αβγών, τα οποία μπορείτε για αλλαγή, να τα φτιάξετε με φυσικό τρόπο χρησιμοποιώντας βαφές από κρεμμύδια, κόκκινο λάχανο κ.ο.κ. ή να τα διακοσμήσετε με σχέδια από άνθη.

Ανάλογα με την ηλικία, μπορούν να σε βοηθήσουν να φρεσκάρεις σερβίτσιο, μαχαιροπίρουνα κ.ο.κ.

Επίσης, μπορούν να βοηθήσουν στην διακόσμηση του πασχαλινού τραπεζιού, για παράδειγμα επιλέγοντας τα χρώματα, που θα κυριαρχήσουν. Μαζί μπορείτε να επιλέξετε τα λουλούδια που θα στολίσουν τυχόν βάζο, καθώς επίσης και τα λαγουδάκια, τα κοτοπουλάκια η ότι άλλο διακοσμητικό στοιχείο σας αρέσει!

Ακόμη, μπορούν να διαλέξουν τις χαρτοπετσέτες, που θα χρησιμοποιήσεις, και σε συνεργασία με τον μικρό σου βοηθό, να φτιάξετε μια όμορφη κατασκευή για τον κάθε σας καλεσμένο.Έτσι το παιδί θα μάθει και  κάτι χρήσιμο, που θα του χρειαστεί, πως στρώνεις τραπέζι.

Εσύ γνωρίζεις καλύτερα το παιδί σου οπότε μπορείς να σκεφτείς και πολλές άλλες ιδέες για να σε βοηθήσει και να βάλει την δική του πινελιά στο γιορτινό σας τραπέζι. Απολαύστε τον χρόνο που θα μοιραστείτε για να κάνετε χρήσιμα πράγματα, που θα σας διασκεδάσουν και τους δύο! Καλές δουλειές!