Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη στην Κύπρο και στην Ελλάδα τις εξελίξεις σχετικά με τα αποτρόπαια εγκλήματα του κατά συρροή δολοφόνου λοχαγού.

Από νωρίς το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες στο μεταλλείο Μιτσερού και ειδικά στο φρεάτιο της φρίκης, αλλά και στο Ξυλιάτο, όπου οι κυπριακές αρχές προσπαθούν να ρίξουν φως στη σκοτεινή υπόθεση που  με σκοπό να ξεκαθαριστούν τα σκοτεινά μυστικά της υπόθεσης που άρχισε να αποκαλύπτεται μετά τον εντοπισμό του πτώματος της 38χρονης Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες την Κυριακή 14 Απριλίου.

Χθες, οι υποβρύχιες κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, που κατεβαίνουν συνεχώς μέσα στο βαθύ φρεάτιο, εντόπισαν τουλάχιστον ένα όγκο που μοιάζει με πτώμα. Με δεδομένο ότι οι κάμερες έφθασαν μόλις μέχρι τα 50 μέτρα, ενώ το φρεάτιο είναι βάθους 130 μέτρων, φαίνεται πως δυστυχώς θα επαληθευθούν οι πληροφορίες του ΡΙΚ το οποίο ανέφερε νωρίτερα πως ο ίδιος ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας εκτιμά πως «είναι πολύ περισσότερα από δύο τα πτώματα που βρίσκονται ακόμα στο φρεάτιο του Μιτσερού».

Επιβεβαιώθηκαν έτσι οι ανησυχίες των αρχών, που από τις έρευνες είχαν ενδείξεις ότι στο φρεάτιο του παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό υπήρχαν κι άλλα πτώματα, εκτός από τα δύο που έχουν ήδη ανασυρθεί, δηλαδή τις δύο Φιλιππινέζες, 38 και 27 ετών, τις δολοφονίες των οποίων έχει παραδεχθεί ο 35χρονος λοχαγός Νίκος Μεταξάς.

Ούτως ή άλλως υπήρχαν ενδείξεις πως στο βαθύ πηγάδι βρίσκονται άλλα δύο πτώματα, μιας γυναίκας και ενός άντρα πιθανότατα, όμως τώρα ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας, που ενημερώνεται για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, έκανε λόγο για την ύπαρξη «πολύ περισσότερων» πτωμάτων. «Δεν είναι ένα με δύο τα θύματα. Είναι πολύ περισσότερα τα θύματα», επιβεβαίωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας από το Μιτσερό, όπου βρίσκεται.

Η έρευνα των αρχών για την δράση του serial killer Νίκου Μεταξά συνεχίζεται και για την εύρεση του πτώματος της 6χρονης κόρης της 38χρονης Φιλιππινέζας, της οποίας επίσης έχει παραδεχθεί τον φόνο.

Προς το παρόν ο δολοφόνος, που εμφανιζόταν στα θύματά του μέσω διαδικτύου και αφού συναντιόταν με τις γυναίκες, τις στραγγάλιζε την ώρα που έκαναν σεξ γιατί έτσι ένιωθε ικανοποίηση, όπως είπε στις αρχές, έχει παραδεχθεί μόνο τις συγκεκριμένες τρεις δολοφονίες.

 

Τις έρευνες διεξάγουν στελέχη της ΕΜΑΚ, ενώ στη λίμνη του Ξυλιάτου συμμετέχουν σήμερα και μέλη των ΟΥΚ μαζί με αξιωματικούς της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

Στην περιοχή Ξυλιάτο εξειδικευμένοι δύτες με ειδικό εξοπλισμό και φουσκωτές βάρκες της ΕΜΑΚ προσπαθούν να βρουν το άψυχο σώμα της 6χρονης Σιέρα, το οποίο  σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου λοχαγού βρίσκεται μέσα στη λίμνη. Κάμερα ρομπότ χρησιμοποιείται και στο Μιτσερό όπου βρίσκεται επί τόπου και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Μάρκος Τράγκολας.

Στη λίμνη Ξυλιάτου μετέβη και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα για τις εξελίξεις των ερευνών, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στο μεταλλείο του Μιτσερού.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Χρυσοστόμου αναφέρθηκε σε πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα έγκλημα, συστήνοντας κατανόηση για το έργο της Αστυνομίας. Σημείωσε ότι θα διερευνηθούν οι ευθύνες μετά τη διερεύνηση των εγκλημάτων που συγκλονίζουν την κυπριακή κοινωνία.

Σήμερα αναμένεται και ευρεία σύσκεψη όλων των ΤΑΕ για να αξιολογηθούν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Αρχηγός Κυπριακής Αστυνομίας:

Σε δηλώσεις για τη φρίκη που επικρατεί στην κυπριακή κοινή γνώμη σχετικά με τα εγκλήματα που «ξέβρασε» το φρεάτιο στο Μιτσερό προέβη σήμερα ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου.

Ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου ανέφερε ότι το έγκλημα είναι πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα, προσθέτοντας πως αυτού του είδους εγκλήματα παρουσιάζονται μόνο σε μεγάλες πληθυσμιακά χώρες.

Διαβεβαίωσε ότι η Αστυνομία θα διερευνήσει τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί και εκεί όπου διαπιστωθούν οποιεσδήποτε αδυναμίες θα ληφθούν διορθωτικά μέτρα. «Θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν, αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν», είπε.

Ζήτησε την κατανόηση των ΜΜΕ και της κυπριακής κοινωνίας, καθώς, προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η διερεύνηση και η εξιχνίαση και η στοιχειοθέτηση των εγκλημάτων. «Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται τα μέλη μας, καταβάλλοντας το άπαν των δυνάμεών τους», κατέληξε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από