Το 2014 φαίνεται ότι γνώρισε ο γνωστός μουσικός από την Ιρλανδία, Ρος Ντέιλι, τον Αλέξη Τσίπρα. Λάτρης της κρητικής μουσικής αποφάσισε να ζήσει στην Κρήτη πριν από 30 χρόνια και να κάνει το νησί ουσιαστικά πατρίδα του.

Ο ιδιαίτερα συμπαθής μουσικός θήτευσε κοντά στον κρητικό λυράρη Κώστα Μουντάκη κι έμαθε τα μυστικά της κρητικής λύρας. Το 2014, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε προσκεκλημένος τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τραπέζωσαν τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα σπίτι στα ορεινά του Λασιθίου.

Εκεί, ο Ντέιλι όχι μόνο γνώρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τού έπαιξε με τη λύρα του και κρητική μουσική, ενώ οι δυο τους συμφώνησαν να τα ξαναπούν πολύ σύντομα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε έναν καταιγισμό από μαντινάδες. Ενας μαυροφορεμένος τον καλωσόρισε λέγοντας: «Εδά που η φύση ανθοφορεί θα ανθίσει κι η ελπίδα, κι ο Τσίπρας φέρνει στο λαό καινούργια ηλιαχτίδα». Η ελπίδα έρχεται δηλαδή, μόνο που θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι λένε οι Κρητικοί μετά από πέντε χρόνια.

Για αναμνηστικό τού χάρισαν ένα παραδοσιακό λευκό μαντίλι. «Μα αυτό είναι για τους γαμπρούς» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, για να λάβει την πληρωμένη απάντηση της οικοδέσποινας «για τους γαμπρούς και τους πρωθυπουργούς, είναι γιέ μου».

Βεβαίως ο Ντέιλι ήταν στους Οικολόγους και την τελευταία στιγμή δεν μπήκε στο ευρωψηφοδέλτιο το 2014.